News

Despărţire dureroasă! Actriţa Monica Ghiuţă a murit

Despărţire dureroasă! Actriţa Monica Ghiuţă a murit

O nouă veste cutremurătoare îndoliază lumea artistică. Actriţa s-a stins la două zile după ce aniversase 79 de ani. 

Ne-a vrăjit pe scenă, a făcut din arta gătitului o artă. În urmă cu câteva zile a plecat, în tăcere, aşa cum îşi şi trăise viaţa în ultimii ani. Monica Ghiuţă s-a stins la două zile după ce aniversase 79 de ani. Actriţa a murit pe 28 iulie şi a fost înmormântată în urmă cu două zile la Cimitirul Bellu Catolic din Bucureşti.

Monica Ghiuţă nu trecea niciodată neobservată. Emana nobleţe, dăruire, iar faţă de prieteni şi colegi avea o dragoste nestrămutată. "Atunci când un prieten te roagă ceva, nu există ziua de mâine. Prietenul este acela pe care îl poţi suna chiar şi la ora 4:00 dimineaţa. Prietenul adevărat vine când toţi ceilalţi pleacă. Cu fiecare dintre prietenii şi colegii mei, din păcate mulţi dintre ei nu mai sunt, am lucrat sau am împărţit gânduri, replici, emoţii, iubire. De multe ori şi scântei'', spunea actriţa într-un interviu.

Şi-a iubit personajele, dar rolurile rămâneau întotdeauna pe scenă, pentru că Monica nu voia să devină altcineva, nu se ascundea în spatele vorbelor, îşi păstrase simplitatea, avea suflul acela pe care îl au oamenii din Bucuvina.

“Monica Ghiuţă s-a dus! Actorii mor tineri! Am văzut-o pentru prima oară pe scenă, la Teatrul Mic, ( eram studentă), în spectacolul “Pescăruşul”, al Cătălinei Buzoianu; unde interpreta o Polina Andreevna pe care nici azi n-am uitat-o. Apoi am întâlnit-o la postul Acasă TV. Pot spune că a fost un coup de foudre între noi. Era atât de frumoasă, de generoasă, de veselă şi părea mult mai tânără decât vârsta ei. Avea cei mai jucăuşi şi scânteietori ochi albaştri pe care i-am văzut vreodată. Datorită ei m-am simţit în perioada aceea mai puţin singură în lumea “sălbatică” a televiziunii. 
“ -Monica, ce zodie eşti? 
- Sunt leu! 
-A , da? Trebuia să-mi imaginez. Şi eu la fel.
-Atunci sigur ne vom înţelege!”, povesteşte actriţa Simona Mihăescu pe pagina ei de Facebook.

 

Comentarii