News

Discriminare la Hollywood. De Niro, desemnat cel mai bine plătit actor, în detrimentul unei femei

Discriminare la Hollywood. De Niro, desemnat cel mai bine plătit actor, în detrimentul unei femei

Robert De Niro attends the 20th Annual Hollywood Film Awards on November 6, 2016 in Beverly Hills, Los Angeles, CA, USA. Photo by Lionel Hahn/ABACAPRESS.COM

Are 74 de ani, un succes răsunător la Hollywood şi o avere estimată la 150 de milioane de dolari. Robert De Niro a devenit acum cel mai bine plătit actor dintr-un serial de televiziune, cu un salariu imens pentru numai un episod de filmări, luând astfel locul unei actriţe celebre. De Niro a detronat-o pe Claire Foy, actriţa care a interpretat rolul principal, în pielea Reginei Elisabeta a II-a din serialul Netflix "The Crown".

Poate că a câştigat actriţa o serie de premii pentru acest rol măreţ, însă De Niro este un adevărat spectacol în ochii celor de la Hollywood. Un nou top cu salariile actorilor, publicat de  Variety, dezvăluie încasările record ale veteranului în ale actoriei. De Niro va primi 775 de mii de dolari pentru un singur episod dintr-o nouă dramă care va fi difuzată de Amazon, aproape de 20 de ori mai mult decât Claire Foy, cu un salariu de doar 40.000 de dolari.

Desigur, De Niro este un icon în industria cinematografică, însă acest nou top accentuează şi mai tare problemele majoritatea actriţelor de la Hollywood - există o discriminare de sex atunci când vine vorba de salarii, iar ele ajung, de cele mai multe ori, să primească mai puţini bani decât colegii lor bărbaţi.

Acelaşi top scoate la iveală şi încasările vedetelor din cel mai tare "Game of Thrones", adică jumătate de milion de dolari pentru un episod. Aici nu putem vorbi de discriminare, căci atât femeile, cât şi bărbaţii primesc aceiaşi bani, un fapt remarcabil într-o problemă tot mai accentuată în industria filmelor - diferenţa enormă dintre sexe atunci când vine vorba de salarii.

Foto: Instagram, Arhiva OK!

Modifică Setările