Muzica

Dispărute de pe firmament

Dispărute de pe firmament

Nelly Furtado lors du 1er "Gala pour l'Océan de Monte-Carlo" sur les terrasses de l'Opéra à Monaco. Les bénéfices de cette soirée seront reversés à la Fondation Prince Albert II de Monaco. L. DiCaprio a été récompensé pour ses actions exemplaires concernant la préservation de la planète. Avec ses 10 ans d’expérience dans le monde entier, la Fondation Prince Albert II de Monaco a positionné l’océan parmi ses principales priorités : Mieux comprendre les dangers environnementaux auxquels notre océan est exposé, lutter contre la pollution plastique, renforcer et développer des espaces marins protégés, conserver les espèces en voie de disparition et promouvoir des solutions innovantes pour un océan durable. Monaco, le 28 septembre 2017. © Bruno Bebert/Bestimage Celebrities at the 1st Monte-Carlo Gala for the Ocean to benefit Prince Albert II of Monaco Foundation, held on the Monaco Opera's terrace. Monaco, September 28th, 2017.

Cu un succes fulminant în muzică, aceste artiste au alunecat într-un con de umbră atunci când fanii aşteptau noi hituri de la ele. Ce drame se asund în spatele dispariţiilor lor surprinzătoare?

 

Nelly Furtado


Nici acum nu sună rău hiturile ei cu Timbaland, Say It Right şi Promiscuous. Doar că se întâmplau acum mai bine de zece ani, când artista de 1,58 metri, născută din imigranţi portughezi în British Columbia, era pe val. Ce s-a întâmplat între timp? Artista ajunsă la 39 de ani a intrat într-un con de umbră din care nici lansarea de anul trecut al celui de-al şaselea ei album nu a scos-o. Zece ani mai târziu şi cam cu tot atâtea kilograme în plus faţă de Nelly cea cu abdomenul perfect, artista a trecut şi printr-un mariaj eşuat, cu inginerul de sunet Demacio Castellon. Cei doi au divorţat în 2016 după opt ani de mariaj, timp în care nu au devenit părinţ. Nelly are, însă, o fiică - pe Nevis Chetan, pe care a adus-o pe lume în 2003, împreună cu Jasper Gahunia, care i-a rămas prieten, contribuind la creşterea fetei. Cu 40 de milioane de discuri vândute în lume, 7 nominalizări la Grammy şi un trofeu câştigat, Nelly rămâne unul dintre cei mai de succes artişti canadieni - să zicem canadiano-portughezi, pentru că ea este extrem de mândră de rădăcinile ei. Continuă să concerteze, dar la un nivel mai mic. Este evident că s-a îngrăşat şi din cauza eşecului în căsnicie, dar şi al carierei deraiate. Totuşi, Nelly susţine că drumul ei profesional a fost o alegere cât se poate de conştientă: "Viaţa mea a fost pe fast-forward de pe la 20 şi ceva de ani. Am semnat repede primul meu contract cu o casă de muzică, apoi am început să tot jonglez cu viaţa personală şi cariera. Am devenit mamă foarte devreme, la 25 de ani. Când contractul cu casa mea de muzică a ajuns la final, mi-am privit viaţa în ansamblu şi am simţit nevoia s-o simplific. N-am renunţat la muzică, dar am vrut mai multă linişte. Mai mult timp petrecut cu fiica mea. Mai multe lucruri cu picioarele pe pământ: m-am ocupat de biblioteca de la şcoala fetei mele, dar şi de magazinul de muzică al unor prieteni. Toate astea m-au ajutat să-mi amintesc cine sunt eu, de fapt!".