OK! goes to Dubai

Distracţie 2.0 în Dubai

Distracţie 2.0 în Dubai camera-retro icon Vezi galeria 6 poze

De la an la an, Dubaiul se transformă şi cele mai expuse zone sunt cele de entertainment şi agrement. Noi parcuri de distracţii, o plajă ca un cartier californian şi multe experienţe de neuitat.

De la un nou zgârie nori apărut de nicăieri şi până la insule pline cu zone de agrement, restaurante plutitoare, senzaţii tari la înălţime sau locaţii ce par desprinse dintr-un film SF, acest Emirat este, de la an la an, ca o „nouă“ destinaţie pentru turistul curios. Iar dacă alegi să îţi petreci aici vacanţa cu familia, poţi alege o nouă experienţă la fiecare oră şi nu te vei plictisi

IMG Worlds of Adventure

Considerat unul dintre cele mai mari parcuri de distracţii acoperite din lume, acesta oferă timp de 365 de zile pe an posibilitatea de a te distra în zonele tematice, atât ca minor, cât şi ca adult. O zi întreagă de aventură şi adrenalină în zonele tematice inspirate din Universul Marvel sau Cartoon Network, experienţe intense în Lost Valley, Dinosaur Adventure sau în Hotelul Bântuit şi 28 de locaţii pentru a savura orice masă din zi, cu bucătării din înteraga lume.

Pentru mezinul tău sau copilul din tine poţi încerca destinaţiile 3 D sau 4 D în care eroii preferaţi precum Avengers, Hulk, Thor sau Spider Man te vor purta într-o călătorie virtuală plină de senzaţii tari.

Pentru cei mai curajoşi, Velociraptor-ul, un roller coaster de 1,1 km te va purta deasupra parcului, atingând 100 de km în 2,5 secunde, trecând prin văile preistorice şi chiar şi prin deşert. Teritoriul interzis este un alt punct de atracţie în care, cei pasionaţi de lumea dinozaurilor se vor bucura de o plimbare de tip safari prin lumea preistorică a dinozaurilor, putând admira specimene reproduse la mărime naturală.

Dacă preferi personajele din desenele animate, Powerpuff Girls, cinematograful 5D Ben 10, numeroasele magazine de unde poţi achiziţiona produse personalizate, dar şi jocurile interactive cu protagoniştii poreferaţi vor capta atenţia şi vor consuma energia micuţilor vizitatori.

Recent, parcul dispune şi de un cinematograf  Novo Cinema cu 12 săli, printre care un IMAX şi trei săli VIP.

Parcul IMG World of Adventures poate primi peste 30.000 de vizitatori pe zi şi se află la doar 20 de minute de mers cu maşina de centrul Dubaiului. Un bilet de intrare la IMG costă 285 AED pentru adult şi 255 pentru copil (1 EAD = 1,14 RON, iar copiii sub 1,05 m nu plătesc intrarea

PLAJA La Mer

Cei 2,5 km de plajă situaţi în zona Jumeirah alcătuiesc o nouă destinaţie însorită, ce te va duce mai aproape de vibe-ul californian din Venice Beach. Plaja La Mer a fost deschisă la finalul lui 2017 şi de atunci şi până astăzi a evoluat constant, construindu-se aici numeroase hot spots pentru toate sezoanele. Pe lângă plaja extrem de ofertantă şi poţi găsi atât  plaje de lux, cu şezlonguri, cât şi plaje unde poţi sta oricât doreşti fără a plăti intrare.

 

La Mer are şi 13 de magazine, restaurante şi cafenele, iar dacă, după o zi de plajă vrei să descoperi şi altceva, poţi vizita Muzeul Etihad sau să faci o plimbare la Dubai Water Canal, aflate în imediata apropiere. Cei mici se pot delecta la trambulina cu aer Hawa Hawa, un concept dezvoltat pentru prima dată în Japonia. Iar dacă marea şi plaja nu sunt de ajuns, Laguna Waterpark este o alternativă perfectă pentru orice sezon, cu o zonă de surf, tobogane şi piscine de rafting pentru întreaga familie. Intrarea este 162 AED/pers.

PARCUL ACVATIC  Wild Wadi

Pe plaja Jumeirah, fix în faţa semeţului simbol al Dubaiului, hotelul Burj Al Arab, se află acest waterpark, deschis încă din 1999. Tema centrală este inspirată din folclorul arab, ce îi are ca  „protagonişti“ pe Juha şi prietenul său, Sinbad.

Peste 30 de tobogane şi puncte de atracţie, un roller coaster acvatic, opt Master Blaster care sfidează legea gravitaţiei şi una dintre cele mai mari piscine cu valuri artificiale din Emirate. În plus, pentru cei care petrec întreaga zi la distracţie, parcul oferă zone de relaxare, restaurante şi cafenele. Cei care sunt cazaţi la Jumeirah Beach Hotel beneficiază de intrare gratuită, iar ceilaţi vizitatori vor plăti 250 AED/pers. Iar dacă vrei să experimentezi o altă parte din aerul oriental al Dubaiului, după închiderea parcului poţi vizita Madinat Jumeirah, aflat foarte aproape, unde te poţi plimba cu gondola contra sumei de 92 AED/pers, mergând pe canale până aproape de Burj Al Arab. La căderea serii poţi lua cina pe malul apei într-unul dintre restaurantele cu specific internaţional.

 

Comentarii

Modifică Setările