Lifestyle

Dita Von Teese, regina burlescului, ne prezintă casa ei plină de... animale împăiate FOTO&VIDEO

Dita Von Teese, regina burlescului, ne prezintă casa ei plină de... animale împăiate FOTO&VIDEO camera-retro icon Vezi galeria 39 poze

Ne aşteptam să aibă o casă extravagantă, dar nimeni n-a intuit ce interioare şi ce colecţii ascunde ea.

Dita Von Teese (47), diva burlescului şi a vintage-ului, cea care a făcut un stil de viaţă din arta pin-up-ului, trăieşte într-un lux greu de bănuit, dar şi înconjurată de obiecte pe care alţii le-ar considera demne de un muzeu, nu de o casă confortabilă.

De alfel, artista născută în Michigan recunoaşte că, deşi are o casă pentru care e invidiată, cu greu găseşte un colţişor cu adevărat confortabil. Şi asta pentru că Dita preferă esteticul în detrimentul confortului.

Ea şi-a transformat vila din Los Angeles într-un adevărat altar închinat stilului vintage, cu obiecte de anticariat, colecţii rafinate, dar şi... animale împăiate. De altfel, ea consideră taxidermia o artă rară şi are o colecţie impresionantă de păsări şi mamifere împăiate, precum lebede, păuni, papagali, un iepure şi chiar un tigru - unele dintre ele datând chiar din epoca victoriană.

Şi, întrucât Ditei nu-i plac defel pereţii albi, toate camerele sale sunt într-o cromatică puternică, cu pereţi pictaţi manual, şi decorate cu canapele recondiţionate, mese şi scaune unicat, cu tapiserii glam, mobilier stil şi draperii grele.

Peste tot vezi oglinzi vechi, candelabre înflorate, tablouri pin-up şi obiecte memorabilia, de la pene şi pudriere, până la pantofii lui Betty Boop, o ciudată colecţie de pahare Martini, dar şi două costume de scenă valoroase, unul purtat de Natalie Wood, iar altul de Betty Grable.

Nimic nu se compară, însă, cu colecţia ei de pantofi, unii lucraţi special pentru ea de Christian Louboutin, iar alţii care au aparţinut unor mari dive. Tot în dressing, diva burlescului mai păstrează o colecţie de pălării aparte şi o alta de broşe vechi.

Până şi bucătăria are o poveste. Cea care astăzi recunoaşte faptul că a devenit fan al hainelor vintage într-o perioadă în care nu avea bani să-şi cumpere ţinute la modă, precum alte adolescente, şi se îmbrăca de la second-hand, a visat întotdeauna să aibă o bucătărie cu o sobă veche. Veche ca stil, dar nouă ca dotare. Unde mai pui că şi instalaţia de apă a chiuvetei este un item special, realizat din alamă, iar locul de luat masa e unul cu totul special.

Dormitorul e, poate, cel mai simplist din toată casa, dar chiar şi acolo se simte influenţa anilor '50. Ea a cerut ca masa de toaletă şi comoda să îi fie realizate la comandă, după nişte schiţe vechi. Iar micul balcon, cu o sofa înflorată, e o prelungire foarte feminină a budoarului Ditei.

Nici grădina n-a fost uitată, aşa că vila este înconjurată de o mulţime de lămâi, la umbra cărora sunt aşezate scaune, şezlonguri şi canapele din fier forjat. Pe lângă piscina cu aer retro, Dita şi-a mai amenajat în spaţiul exterior o incintă cu un bar, unde regăsim alte piese rare.

Vă lăsăm să descoperiţi toate aceste minunăţii în reportajul realizat de cei de la Architectural Digest acasă la Dita Von Teese:

Modifică Setările