News

Doctorii au sfătuit-o să se pregătească de moarte! Cum arată şi cum se simte actriţa Selma Blair la trei ani de când a fost diagnosticată cu scleroză multiplă

Doctorii au sfătuit-o să se pregătească de moarte! Cum arată şi cum se simte actriţa Selma Blair la trei ani de când a fost diagnosticată cu scleroză multiplă camera-retro icon Vezi galeria 17 poze

Viaţa ei s-a schimbat complet din 2018, când medicii i-au pus diagnosticul: scleroză multiplă. A făcut ulte tratamente, dintre cele mai dureroase, a suferit mult, dar acum are zâmbetul pe buze, îşi continuă viaţa. Copilul şi iubitul sunt cei care o sprijină necondiţionat.

Selma Blair a anunţat în octombrie 2018 că a fost diagnosticată cu scleroză multiplă în august 2018, dar îi resimte simptomele de mai mulţi ani. "Sunt handicapată. Mi se întâmplă să cad. Scap obiecte. Memoria îmi este înceţoşată", povestea îndurerată actriţa. De atunci, viaţa ei nu a mai fost la fel. A urmat o serie lungă de tramente, dar nimic nu a dat roade. Medicii i-au porpus atunci să încerce un transplant de celule stem şi chimioterapie.

"Chiar nu aveam nicio intenţie să fac aceste lucruri, mă gândeam că nu vreau să-mi distrug ce mai rămăsese din corpul meu. Mă gândeam doar: «De ce să bag în mine acest drog oribil care este chimioterapia? Nu am cancer. Dar efectiv mi-am dat seama că nu mai am nicio soluţie".

Medicii au sfătuit-o să se pregătească pentru moarte

„Am fost averizată, aşa că am început cumva să-mi fac planurile pentru moarte şi i-am spus asta fiului meu, iar el mi-a zis că ar prefera să fiu incinerată. Am făcut mai multă chimioterapie decât face în mod obişnuit un pacinet bolnav de cancer, aproape că te ucide cantitatea pe care am făcut-o eu, însă celulele stem m-au ajutat să supravieţuiesc“.

Au urmat luni întregi de dureri, de chin. Cu greu se descurcă singură, dar actriţa în vârstă de 48 de ani nu se lasă. În repetate rânduri a apărut în baston, semn că îi e dificil să se deplaseze. Recent, actriţa a fost surprinsă alături de iubitul Ron Calson. Cei doi se bucurau de o plimbare în aer liber. Aceasta se pare că se simte mult mai bine, se bucură de viaţă, chiar dacă încă are anumite suferinţe. 

Se pare că actriţa a renunţat pentru moment la baston şi şi-a procurat o bicicletă specială pentru a se deplasa. În faţă are două roţi mai mari, în spate una mică. Selma Blair se bazează pe noua metodă de transport care pare să îi fie tare utilă. 

Viaţa actriţei Selma Blair în pandemie

„Zeiţa războinică“ i se spune actriţei care suferă de scleroză multiplă şi care a trecut de la mersul în baston pe covorul roşu, anul trecut, la ipostazele sexy de acum..

Nu s-a vindecat. Nu există aşa ceva în cazul sclerozei multiple. Cel mult poţi pretinde un trai cât de cât normal. Doar că Selma (48) se încăpăţânează să ne demonstreze că se poa­te mai mult decât o viaţă decentă. Ea se lup­tă, vorba fanilor ei, pentru nişte zile străluci­te, pentru nopţi liniştite, fără dureri, amorţeli sau ameţeli năucitoare. Pentru că traseul ei - de când a fost diagnosticată, în cursul anu­lui 2018, până-n prezent - este remarcabil. În 2019, a păşit ajutându-se de baston pe covorul roşu de la petrecerea Oscar a Vanity Fair. Ce-i drept, nu era un baston medical, ci un acceso­riu glamorous, din piele neagră, încrustat cu un diamant roz. De parcă era regină, nu un pa­cient deformat de boală. Apoi a urmat calvarul. Chimioterapia i-a cauzat stări greu de îndurat, pe care le-a făcut publice pe reţelele de so­cializare. A postat imagini cu fiul Arthur Saint Bleick (9) care-i tundea părul, dar şi mesaje sfâşietoare, în care dezvăluia, de-abia putând să tasteze pe telefon, că boala avansează şi o imobilizează tot mai mult.

Chiar şi-n izolarea din pandemie, Blair a făcut dovada curajului şi-a unei tenacităţi fără margini. Pentru că zilele ei sunt diferi­te – odată poate povesti cu uşurinţă orice şi zâmbeşte larg lumii întregi, altă dată nu-şi simte şoldurile şi nu se poate juca cu propriul copil. Crudul adevăr e că boala avansează, însă la fel şi capacitatea ei de adaptare.

Foto: Profimedia

Modifică Setările