News

Doi ani de la moartea lui Hugh Hefner. Ce s-a întâmplat cu Conacul Playboy?

Doi ani de la moartea lui Hugh Hefner. Ce s-a întâmplat cu Conacul Playboy?

Azi se împlinesc doi ani de la dispariţia fondatorului Playboy. În urma lui a rămas o avere de 40 de milioane de lire sterline, dar şi faimosul Conac Playboy, în care a locuit alături de "Iepuraşele" lui sexy şi în care s-au dat petreceri deocheate, frecventate de vedete hollywoodiene

Despre cele 40 de milioane de lire sterline ştim că sunt administrate de trustul căruia i le-a lăsat, cu prevederea clară în testament ca nici văduva lui, Crystal, nici fiica lui, Christie, ori fiii David, Manson şi Cooper să nu aibă acces la bani, dacă abuzează de droguri sau alcool. Potrivit cerinţelor din testament, cei care îi administrează averea le pot solicita oricând acestora teste care să dovedească faptul că nu consumă stupefiante, de exemplu.

Dincolo de bani, însă, imaginea cu care Hefner a rămas indubitabil asociat este Conacul Playboy - una dintre puţinele reşedinţe din Los Angeles cu permis pentru o grădină zoologică! Şi locul unora dintre cele mai nebuneşti petreceri. "Aici veneau de la Pamela Anderson, Paris Hilton, P Diddy, Jenny McCarthy, Snoop Dogg la Sir Richard Branson. Erau petreceri cu fete goale, iar oamenii săreau în piscină şi-n costum! Cea mai aşteptată petrecere era Midsummer Night's Dream Party, în prima sâmbătă din luna august", îşi aminteşte "iepuraşul" Sarah Robertson, care a locuit acolo.

Ce s-a întâmplat cu conacul după dispariţia stăpânului? Proprietatea din Holmby Hills, care a intrat în posesia lui Hefner în anii '70, nu a primit de la administraţia Comitatului Los Angeles statutul de clădire istorică, statut ce i-ar fi oferit anumite privilegii. Totuşi, clădirea este permanent protejată prin lege, în prezent aparţinând lui Daren Metropoulos, care a cumpărat-o în 2016 cu suma de 100 de milioane de dolari, cu înţelegerea ca Hefner să continue să locuiască acolo până la moarte. Ceea ce s-a şi întâmplat.

Acelaşi Metropoulos a încheiat o înţelegere şi cu Comitatul Los Angeles, prin care se angajează să nu distrugă domeniul - ba chiar să renoveze clădirea veche de aproape 100 de ani. "Îmi place foarte mult arhitectura ei. Plănuiesc să refac la cele mai înalte standarde această proprietate", a povestit omul de afaceri, care a achiziţionat şi casa vecină, intenţionând să unească cele două domenii.

Foto: Getty Images