News

Don’t Look Up… aţi putea vedea ipocrizia lui Leonardo DiCaprio. Ambasadorul eco, în vacanţă pe un iaht super poluant

Don’t Look Up… aţi putea vedea ipocrizia lui Leonardo DiCaprio. Ambasadorul eco, în vacanţă pe un iaht super poluant camera-retro icon Vezi galeria 5 poze

Leo DiCaprio este unul dintre cei mai vocali şi populari ecologişti, care se foloseşte mai mereu de influenţa lui pentru a trage un semnal de alarmă legat de schimbările climatice.

Cu toate acestea, de la vorbă până la faptă este cale lungă, mai ales când vine vorba despre felul în care îşi petrece starul vacanţele. Cel mai recent, actorul a fost zărit stând cu burta soare la bordul unuia dintre cele mai scumpe şi poluante iahturi din lume. Este vorba despre super-iahtul Vava II, în valoare de 110 milioane de lire sterline, dotat chiar şi cu un heliport pe cea mai înaltă dintre cele şase punţi ale sale – care elimină la fel de mult noxe navigând doar 11 km pe cât produce o maşină într-un an.

DiCaprio este starul satirei de succes legate de o catastrofă climatică Don’t Look Up, film nominalizat la Globurile de Aur decernate aseară. Ei bine, în timpul liber, Leo se relaxează pe un iaht care are nevoie de 250.000 de lire sterline doar pentru a-şi umple rezervoarele de combustibil.

Actorul de 47 de ani se află în vacanţă în apropiere de insula St Barts din Caraibe, alături de iubita lui, Camila Morrone, în vârstă de 24 de ani. Cuplul îşi petrece vacanţa de iarnă alături de prieteni pe super-iahtul care are şi sală de sport, piscină, beach club şi cinematograf. Vava II – cel mai mare iaht produs în Marea Britanie – este deţinut de miliardarul farmaceutic elveţian Ernesto Bertarelli, în vârstă de 46 de ani.

Conform estimărilor, Vava II produce 238 kg de dioxid de carbon pe milă marina (1,85 km) – aproape la fel de mult pe cât emite o maşină în două luni. Dar site-urile web de urmărire a navelor dezvăluie că iahtul Vava II a staţionat în cea mai mare parte a timpului în Marea Caraibelor, călătorind nu mai mult de o milă pe zi.

Foto: Profimedia

Comentarii

Modifică Setările