Multimedia

Donald Trump a graţiat primul curcan la Casa Albă

Donald Trump a graţiat primul curcan la Casa Albă

Curcanii Drumstick şi Wishbone, de 21, respectiv 16 kilograme, au fost aduşi la Casa Albă de la o fermă din Minnesota. Însă publicul l-a votat pe Drumstick să ajungă în faţa şefului statului.

”Uau, ce pasăre mare!”, a spus Trump apropiindu-se de curcanul de peste 16 kilograme, pe care l-a mângâiat de câteva ori. „Drumstick, eşti graţiat”, a spus preşedintele american.

Donald Trump a fost însoţit la ceremonie de soţia sa, Melania Trump, şi de fiul lor, Barron, în vârstă de 11 ani.

Înainte de a graţia curcanul, Trump a făcut o referire la cei doi curcani care au fost graţiaţi anul trecut de predecesorul său, Barack Obama – Tater şi Tot: „Am fost foarte ocupat să răstorn mai multe acţiuni ale predecesorului meu. Totuşi, am fost informat că graţierile lui Tater şi Tot nu pot fi revocate sub nicio formă. Aşa că, Tater şi Tot, puteţi sta liniştiţi”, a spus Trump.

După ceremonie, familia prezidenţială a plecat în Florida pentru a petrece Ziua Recunoştinţei.

Primul preşedinte care a scăpat păsări de la a deveni mâncare de Ziua Recunoştinţei ar fi fost Abraham Lincoln. Potrivit folclorului, fiul cel mic al lui Lincoln i-ar fi cerut tatălui său ca unul dintre curcanii pe care îi crescuse şi pe care îl iubea să nu fie tăiat pentru cina festivă.

Federaţia Naţională pentru Curcani a început oficial să furnizeze curcani familiei prezidenţiale în 1947, în timpul administraţiei Harry S. Truman. Truman nu a iertat, însă, pasărea de la tăiere.

Tradiţia curcanilor graţiaţi a fost reluată de George Bush în 1989.

Modifică Setările