News

Donald Trump e refuzat pe bandă rulantă de artişti. Iată cine a declinat invitaţia la învestirea lui

Donald Trump e refuzat pe bandă rulantă de artişti. Iată cine a declinat invitaţia la învestirea lui

Starurile refuză să ia parte la ceremonia de învestire a mogulului ca preşedinte al Statelor Unite.

Donald Trump refuzat de artisti

Donald Trump se confruntă cu numeroasele refuzuri ale starurile de renume pe care doreşte să le invite să ofere un recital la ceremonia de învestire în funcţia de preşedinte al Statelor Unite ale Americii, ce se va desfăşura pe 20 ianuarie 2017.

Dintre toate invitaţiile lansate, niciuna n-a avut un ecou pozitiv. Elton John, Justin Timberlake, Bruno Mars, Katy Perry, Andrea Bocelli, Céline Dion, Kiss şi George Lopez au spus deja un "Nu" hotărât. Practic,  niciun star de renume nu este dispus să cânte în cadrul festivităţii de învestire.

În plus, mare parte dintre artiştii consacraţi, asa cum sunt Beyoncé şi Jay Z, Lady Gaga, Jennifer Lopez sau Jon Bon Jovi, au sprijinit-o pe Hallary Clinton în campania prezidenţială.

Se ştie că la ceremonie vor lua însă parte trupă de dans The Rockettes, Mormon Tabernacle Choir şi un star al emisiunii "America's Got Talent", Jackie Evancho, în vârstă de 16 ani. Nici chiar acest anunţ nu este unul lipsit de controverse. Zilele trecute, un membru al corului nominalizat şi-a anunţat demisia, afirmând că nu ar putea cânta niciodată pentru Trump.

John Legend, care a fost de mai multe ori oaspetele lui Barack Obama la Casa Albă, spune că nu este ”deloc surprins” de această situaţie.

”Oamenii creativi au tendinţa de a respinge bigotismul şi ura. Când vedem pe cineva care predică divizarea şi ura şi bigotismul, e puţin probabil ca el să găsească prea mulţi oameni creativi care să accepte ca numele lor să fie asociate cu el”, a declarat John Legend, pentru BBC News.

Când Barack Obama a fost învestit în funcţie, în 2009, Beyoncé şi Aretha Franklin au cântat în cadrul ceremoniei. De-a lungul celor două mandate ale sale, preşedintele în exerciţiu al SUA a găzduit la Casa Albă concerte susţine de artişti precum Rihanna, Kendrick Lamar sau James Taylor.