Vedete

Dorina Chiriac îşi povesteşte viaţa în bucătăria lui Mircea Dinescu. "Mai rar întâlneşti astfel de oameni, care nu se lasă striviţi de evenimentele cumplite din viaţa lor”

Dorina Chiriac îşi povesteşte viaţa în bucătăria lui Mircea Dinescu. "Mai rar întâlneşti astfel de oameni, care nu se lasă striviţi de evenimentele cumplite din viaţa lor”

Actriţa Dorina Chiriac intră în bucătăria lui Mircea Dinescu, la „Politică şi delicateţuri”. Emisiunea poate fi văzută pe 24 noiembrie, de la ora 15.00, la TVR1.

„Întotdeauna am fost fascinat de prezenţa ei delicată, strecurându-se printre oameni, dar emanând o forţă care nu ştii de unde îi vine.” Acestea sunt cuvintele cu care Mircea Dinescu îşi descrie invitata de duminică la Politică şi delicateţuri.

Şi pentru că la sfârşit de săptămână se mănâncă peşte, Mircea Dinescu îi găteşte invitatei sale macrou la cuptor, după o metodă pe care a aflat-o în Delta Dunării, de la oamenii locului. Dorina, care se simte în bucătărie ca peştele în apă, îi dă o mână de ajutor. „Nu sunt o gospodină, deloc. Sunt o artistă în bucătărie, îmi place, iubesc asta, e un alt tip de a exprima iubire pentru cineva. Cred că mâncarea înseamnă împreună, înseamnă familie, înseamnă alături, e un sentiment de bine”, mărturiseşte actriţa.

După ce macroul e gata, Dinescu îl stropeşte cu zeamă de portocale, îl înconjoară de legume, apoi aşază totul pe o tipsie de argint şi purcede, împreună cu invitata sa, să asculte muzica lui Gogu de la Poiana Mare şi să pună ţara la cale. 

Dorina Chiriac vorbeşte cu sensibilitate şi căldură despre fiica sa, Sonia, şi despre naşterea asociaţiei EpiC Family, menită să îi ajute pe bolnavii de epilepsie şi pe familiile acestora. „Am descoperit o fiinţă luminoasă, optimistă şi cu umor. Mai rar întâlneşti astfel de oameni, care nu se lasă striviţi de evenimentele cumplite din viaţa lor”, mărturiseşte Mircea Dinescu, impresionat de invitata sa. Aceasta, la rândul ei, are numai cuvinte de laudă despre gazda sa: „Am rămas cu o stare de foarte bine, mă agăţ de astfel de întâmplări, iar cea de azi, cu Politică şi delicateţuri şi Mircea Dinescu, mi-a făcut bine şi o să duc asta cu mine mai departe în ceea ce urmează să fac", se confesează Dorina Chiriac.

Modifică Setările