News

Dorina Lazăr: “Mă bănuiesc că toată viaţa am iubit teatrul mai mult decât propria familie”

Dorina Lazăr:  “Mă bănuiesc că toată viaţa am iubit teatrul mai mult decât propria familie”

Mărturisiri tulburătoare ale unei actriţe iubite de mai multe generaţii, duminică seară, în noua ediţie „Garantat 100%”. Cătălin Ştefănescu ne invită să-i fim alături, de la ora 23. 00, la întâlnirea cu Dorina Lazăr. 

Actriţa a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, Facultatea de Teatru, secţia Actorie, la clasa profesorului Ion Finteşteanu, iar din 1969 este actriţă la Teatru Odeon. Pe marele ecran a debutat în 1974, în filmul Păcală, al regizorului Geo Saizescu. Printre cele mai cunoscute filme în care a mai jucat se numără Angela merge mai departe (1981), Liceenii (1986), Balanţa (1991) şi Amen (2001), Modigliani (2003). Iar rolurile din teatru, pentru care publicul o iubeşte şi o aplaudă la scenă deschisă, însumează peste 50 de personaje.

Deşi vârsta din buletin numără peste opt decenii, în sufletul său, Dorina Lazăr se simte tot tânără: „Dacă mă uit în oglindă, şi-n casă nu am mai multe oglinzi, eu nu am mai mult de 20 de ani”.

În urma unei sentinţe definitive a unui proces pe care l-a câştigat, actriţa Dorina Lazăr se întoarce la conducerea Teatrului Odeon. Invitata lui Cătălin Ştefănescu vorbeşte pe larg, la „Garantat 100%”, despre repararea unor profunde prejudicii de onoare şi de reputaţie, prin continuarea şi ducerea la capăt a mandatului său de director la Teatrul Odeon. „Există un echilibru pe lumea asta şi niciodată, dacă dai, nu rămâi nerăsplătit. Şi dacă loveşti, nu rămâi nerăsplătit”, crede cu tărie Dorina Lazăr.

Actriţa povesteşte câteva dintre evenimentele care i-au marcat viaţa, neascunzând nicio clipă pasiunea arzătoare pentru scenă şi faptul că şi-a dedicat, practic, întreaga existenţă, slujirii profesiei pe care a ales-o şi instituţiei teatrale în care activează încă de la începuturile carierei sale. Relatând şi comentând o remarcă a fiicei sale, invitata mărturiseşte într-un mod tulburător: „Şi eu mă bănuiesc că toată viaţa am iubit teatrul mai mult decât propria familie”. 

 

 

Modifică Setările