Vedete

Două foste manechine din România fac senzaţie pe plajele greceşti FOTO

Două foste manechine din România fac senzaţie pe plajele greceşti FOTO camera-retro icon Vezi galeria 35 poze

Amândouă au peste 40 de ani, dar reuşesc să sfideze timpul cu eleganţă şi naturaleţe.

Dana Săvuică şi Maria Andrei nu sunt doar două femei frumoase, foste manechine de succes în anii '90 şi actualmente fashion nfluenceri, ci şi două bune prietene. Şi nu e nici prima oară când merg împreună în vacanţă!

De această dată, Dana Săvuică şi Maria Andrei au ales drept destinaţie insula grecească Lesbos – sau Lesvos, cum se numeşte în greacă, de numele căreia sunt legate nenumărate legende. Cea mai importantă este cea a poetei antice Sappho, prima lesbiană celebră din istorie, care scria poezii romantice cu versuri în care îşi exprima interesul faţă de femei. Se spune că orientarea sa sexuală a dat naştere termenilor de ”lesbianism” şi ”safism”, cu referire strictă la relaţiile intime între femei. 

Fără nicio legătură cu minoritatea sexuală, cele două foste manechine au vizitat Eressos, oraşul unde s-a născut Sappho, un oraş cu o plajă superbă, cu multe cafenele, taverne - care altfel este un fel de Mecca a lesbienelor, pentru că se organizează diverse evenimente dedicate.

Pe lângă această legendă, insula din Marea Egee oferă şi alte curiozităţi, precum pădurea pietrificată din Sigri, unul din cele mai frumoase monumente geologice din lume, cu rămăşiţele unor copaci sequoia care au fost pietrificaţi în urma unor erupţii vulcanice. O parte dintre ei se află sub apa mării, la o adâncime de circa 30 de metri, şi pot fi văzuţi făcând o plimbare cu barca.

Şi, când nu s-au relaxat în resortul Viva Mare ori la plajă, unde şi-au etalat formele de invidiat în costumele de baie, Dana Săvuică şi Maria Andrei s-au plimbat prin pitorescul sat pescăresc Plomari, au luat la pas bazarul şi s-au delectat cu cel mai bune preparate cu fructe de mare.

"Soare, mare, munte. Toate la un loc într-o atmosferă liniştită, uşor boemă. Surpinzătoare această insulă care este a treia ca mărime dintre insulele greceşti", ne spune Dana Săvuică despre noua ei experienţă din Grecia. (vezi galeria foto)