Fashion

Două românce au creat măşti haute-couture personalizate

Două românce au creat măşti haute-couture personalizate camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

În plină pandemie, atunci când miturile legate de măştile de protecţie anti Covid-19 au început să apară, Maria şi Ioana au decis să creeze propriul brand cool, inspirat de trendurile internaţionale, dar care să se încadreze în normele impuse şi să respecte stilul personal.

De ce o mască în stilul haute-couture? Pentru că femeilor şi bărbaţilor moderni, deopotrivă, le place să fie în tendinţe, iar regulile impuse sunt mai uşor de respectat dacă abordăm totul într-o manieră plăcută privirii. Maria Radu şi Ioana Burcea au absolvit facultăţi prestigioase din străinătate, dar au ales România pentru a pune în aplicare ce au învăţat, cu scopul de a face diferenţa între mentalitatea occidentală şi cea locală, care are cu siguranţă nevoie de oameni tineri şi creativi. Aşa s-a născut linia de măşti Metanoia Masks, ce are deviza - Lumea din jur se schimbă, haide să o facem frumoasă!. : “ Vorbeam într-o zi cu Maria, înainte ca marile case de modă să anunţe că vor renunţa la ideea de colecţii şi că vor comasa prezentările de modă într-una singură, îndepărtându-se de ideea de fast fashion, şi ne-am gândit la cum vom vedea măştile ca accesorii la toate casele mari de modă în curând. De aici ne-a venit ideea de a face ceva premium, lucrat manual, asemănător cu ideea de haute couture. ” ne-a povestit Ioana, masterandă în marketing şi o mare iubitoare de fashion.

Stylingul îi aparţine în principal Mariei, care a absolvit Facultatea de Modă Marangoni din Paris, în 2019 şi care lucrează de atunci la lansarea propriului brand: “ Măştile de unică folosinţă sunt foarte dăunătoare planetei – măştile noastre fac parte din mişcarea slow fashion: noi propunem ceva de super calitate care să te ţină o lungă perioadă de timp. Sunt făcute din cele mai bune materiale, uşor respirabile, de regula bumbac (dar mai introducem şi un brocart de care ne îndrăgostim sau un triplu voal, pentru a adăuga nişte detalii măştii). Măştile sunt lucrate manual, de multe ori brodate chiar de noi. Cea mai bine vândută mască (cea cu trandafiri brodaţi manual) se lucrează în 5-7 ore. ” a adăugat Maria. Măştile pot fi personalizate, tocmai pentru a respecta atât tendinţele generale, cât şi adaptarea la stilul personal, pentru că, aşa cum îi spune şi numele, Metanoia is the journey of altering one’s ways, beliefs and spiritual path. Metanoia este despre schimbare. Momentan, produsele sunt disponibile pe paginile de Facebook şi Instagram, dar în curând va exista şi un magazine online.

 

 

 

 

Comentarii

Modifică Setările