News

Dovada că trăsăturile se transmit în familie. Intuieşti despre cine este vorba?

Dovada că trăsăturile se transmit în familie. Intuieşti despre cine este vorba?

În această fotografie, realizată în urmă cu peste 70 de ani, sunt imortalizate bunica şi mama unei vedete de la noi. Cum trăsăturile sunt pregnante, credem că vă veţi da uşor seama despre cine este vorba.

Când am văzut acest instantaneu, făcut la finele anilor '40, am rămas surprinşi de cum trăsăturile se transmit pe linie maternă atât de pregnant, de la mamă la fiică, dar chiar şi de la bunică. Fotografia face parte din albumul de familie al Oanei Roman, care a împărtăşit cu fanii ei internauţi această amintire dragă.

"Aşa arăta bunica mea, (aici cu mama de mână) la sfârşitul celui de al 2-lea Război Mondial! A fost 30 de ani soţie de ambasador şi de la ea am învăţat mult din ce înseamnă educaţie şi maniere!", a scris Oana Roman pe pagina sa de socializare.

Oana şi mama sa, Mioara Roman.

Dacă privim atent la trăsăturile bunicii sale, vedem cât de izbitor seamănă cu cele ale Mioarei Roman, mama Oanei. Totodată, eleganţa şi atitudinea sunt alte elemente pe care le regăsim şi la Mioara Roman.

Oana Roman

Asemeni ei, Oana are trăsături faciale foarte bine conturate, dar şi un caracter foarte puternic - particularităţi care, iată, au rezistat timp de trei generaţii şi e posibil să se extindă şi la cea de-a patra, reprezentată de micuţa Isabela, fetiţa Oanei.

Modifică Setările