Vedete

Draga Olteanu Matei împlineşte 86 de ani. Cum a sărbătorit-o Fuego

Draga Olteanu Matei împlineşte 86 de ani. Cum a sărbătorit-o Fuego

Draga Olteanu Matei împlineşte, astăzi, 86 de ani. Marea actriţă s-a retras de câţiva ani la Piatra- Neamţ şi e întotdeauna cu gândul la partenerul de viaţă ce i-a încurajat fiecare pas, dar pe care l-a pierdut. 

"44 de ani am fost foarte fericiţi. Nu a existat niciun secret al longevităţii. Există oameni deştepţi şi oameni tâmpiţi. Oamenii deştepţi se înţeleg bine între ei până la bătrâneţe, îşi descoperă unul altuia motive de admiraţie, lucrurile se încheagă în aşa manieră încât unul fără celălalt nu poate să facă nimic. Asta e dragostea profundă care începe din tinereţe cu atracţia fizică şi se continuă cu iubirea. Ajungi să îl iubeşti pe celălalt cu toată fiinţa ta, respiri odată cu el, plângi odată cu el, râzi odată cu el... Aşa a fost viaţa noastră", mărturisea Draga Olteanu într-un interviu.

Fuego recunoaşte că marea actriţă i-a oferit o şansă atunci când alţii nu au făcut-o.

"Azi este ziua doamnei Draga Olteanu Matei! Îi doresc ani mulţi şi sănătoşi care să-i păstreze tonusul şi mintea la fel de geniale ca în toată cariera sa! Un om remarcabil, pentru mine şi pentru toată suflarea românească, este doamna Draga Olteanu Matei! O, Doamne, câte poveşti are de spus, câte trări şi rememorări, câte roluri pe care le-a trăit cu pasiune, câte forme de lut artistic a luat! Şi de fiecare dată stau uimit şi o ascult şi parcă nu-mi vine să cred că-i stau aproape! Acum vreo 20 de ani am întâlnit-o prima oară, când ea şi Rodica Popescu Bitănescu, mi-au oferit o şansă. De atunci mă urmăreşte şi mereu vine cu sfaturi utile, cu gânduri care mă ajută şi-mi dau încredere în mine, mai ales că este un aspru critic al calităţii, definindu-şi viaţa prin profesionalism, demnitate şi putere de a spune, prin simboluri, lumi ale teatrului şi filmului!

A jucat şi dramă, a definit comedia, a scris scenarii impresionante, a regizat, a format tineri şi a insuflat celor din jur corectitudinea sa faţă de limbă, de neam, de valori. Naturaleţea i-a fost armă şi sinceritatea felului său au plasat-o în rândul clasicilor. Face parte din tezaurul nostru, al românilor şi chiar dacă risc să mă mustre pentru cuvintele astea, spun că doamna Draga Olteanu Matei este una dintre cele mai mari şi mai semnificative actriţe ale românilor, cu sute de roluri în teatru, film şi televiziune, intrând perfect, mereu, în pielea personajelor ei, descriind valori umane. Raţiunea sa de a exista, disciplina şi puterea de a alege între cei corect şi ce nu, i-au adus, în ani, iubirea publicului român", a scris Fuego pe un cont de socializare.

Modifică Setările