News

Drama Selmei Blair. Actriţa de la Hollywood, mărturisiri emoţionante despre diagnosticul de scleroză multiplă

Drama Selmei Blair. Actriţa de la Hollywood, mărturisiri emoţionante despre diagnosticul de scleroză multiplă camera-retro icon Vezi galeria 5 poze

Milioane de oameni din întreaga lume suferă de scleroză multiplă, o boală cumplită care afectează până şi funcţiile de bază ale corpului, precum mersul sau vorbitul. Selma Blair, una dintre cele mai cunoscute actriţe de la Hollywood, a primit acest cumplit diagnostic.

Luni, Selma Blair şi-a făcut apariţia pe covorul roşu al unui after-party, radiind de eleganţă şi seninătate, iar marţi a acordat un interviu celor de la Good Morning America, adresând pentru prima dată problema diagnosticului primit.

Odinioară veselă şi pozitivă, Selma Blair a acordat un interviu dezarmant de sincer în care a vorbit despre diagnosticul primit în august 2018, dar şi despre cum a fost nevoită să-şi schimbe modul de a trăi în faţa acestei noi condiţii.

Actriţa de 46 de ani a explicat că boala s-a declanşat odată cu naşterea fiului ei, în 2011. Însă, tocmai anul trecut, în august, medicii i-au depistat afecţiunea. ”Făceam orice să par normală. Luam de capul meu medicamente. Beam. Aveam dureri. Nu beam tot timpul, dar erau vremuri în care nu mai suportam nimic”, îşi aminteşte starul hollywoodian de perioada în care nu înţelegea ce se întâmplă cu ea.

Selma a povestit şi că îi era tot mai greu să facă chiar şi cele mai simple lucruri, cum ar fi condusul fiului ei până la şcoală. Actriţa obişnuia să doarmă câteva ore după ce-şi ducea copilul la şcoală, căci se simţea extenuată. Discuţiile cu cei din jur deveneau din ce în ce mai greoaie, din cauza disfoniei spastice, o tulburare care cauza întreruperi de vorbire şi afecta calitatea vocii: ”Eram ruşinată şi tot ce încercam să fac e să fiu o mamă bună, dar mă omora. Aşa că atunci când am aflat diagnosticul, am fost uşurată.”

Cât despre condiţia actuală a actriţei, Selma are probleme în a se exprima fluent, dar şi în a se deplasa de una singură. Actriţa foloseşte un baston, iar boala este una agresivă în cazul ei, însă este încrezătoare în ceea ce va urma. ”Sunt foarte bine. Sunt fericită că pot vorbi despre ceea ce înseamnă să trăieşti cu o formă atât de agresivă de scleroză multiplă. După cum poţi observa, sufăr de disfonie spastică. (...) Când am aflat, am plâns. Dar nu erau lacrimi de panică. Erau lacrimi pentru că trebuie să mă predau în faţa unui corp care pierde controlul.”, a declarat actriţa de 46 de ani.