OK! goes to Dubai

Dubai, ţara minunilor moderne

Dubai, ţara minunilor moderne camera-retro icon Vezi galeria 20 poze

De la an la an, acest emirat ne surprinde cu noutăţile sale în materie de lifestyle. Pentru cei mici, dar şi pentru adulţi, noi parcuri de distracţii şi-au deschis porţile de curând şi merită un tur, mai ales când la noi este iarnă.

Bătând record după re­cord, întreaga regiune se pregăteşte pentru Expo 2020, când îşi vor pre­zenta întregii lumi reali­zările. Pentru cei care nu au fost acolo, acest tărâm reprezintă o oază de modernism, ce poate părea adesea apăsătoa­re, dar care impresionează cu siguranţă prin arhitectură, utilitate, tehnologie şi contrast. Pentru cei care au mai vizitat Dubaiul, o re­venire va însemna, cu siguranţă, un nou val de surprize, căci la orice colţ de stradă „creşte“ câte o nouă clădire cu design surprinzător.

Pentru cei mici, însă, acesta este ca un univers paralel, în care „prietenii imaginari“, personajele din filme şi desenele animate prind viaţă într-un decor fascinant, în cele mai noi parcuri tematice sau de distracţii.

Cum ajungi?

O cursă Bucureşti–Dubai cu compania aeri­ană Fly Dubai costă între 150-450 €/pers./ dus-întors, în funcţie de perioada de achiziţie a biletelor. Zborul durează, în medie, cinci ore, iar cea mai propice perioadă de vizitat este octombrie–martie, când temperaturile sunt suportabile. Pentru a vizita acest emi­rat ai nevoie de paşaport valabil peste şase luni de la intrarea în ţară şi nu sunt acceptate paşapoartele temporare. Viza o primeşti pe aeroport, la aterizare.

2 în 1. La Motiongate şi Legoland, cei mici, dar şi cei mari vor trăi experienţe ludice unice.

Unde te cazezi?

Dubaiul este recunoscut pentru opulenţă, iar acest lucru se reflectă şi în sistemul hotelier. Asta nu înseamnă că nu poţi găsi cazare într-un hotel elegant la preţuri avantajoase. Lanţul hotelier Rove, cunoscut pentru spaţiile de bu­siness & leasure, are oferte de 300 €/6 nopţi/ cameră cu mic dejun inclus, în luna noiembrie, în timp ce luxosul Armani Hotel Dubai, aflat la baza Burj Kalifa, oferă pentru aceeaşi perioa­dă camere începând de la 2.700 €/sejur. Însă dacă vrei să îmbini luxul cu practicul, poţi sta doar o noapte în acest hotel de lux, vizitat şi de clanul Kardashian, şi vei plăti 300 € cu mic dejun inclus. Vei avea acces direct în Dubai Mall şi vei putea vedea dansul celebrelor fân­tâni chiar de la terasa hotelului.

Cum te distrezi?

Chiar în centrul Dubaiului, în agitaţia spe­cifică din cel mai celebru mall din zonă, Mall of Dubai, se află Dubai Aquarium & Underwa­ter Zoo, ce găzduieşte peste 30.000 de specii marine, multe dintre acestea putând fi văzu­te în habitatul lor prin intermediul unui tunel de sticlă de 48m. De altfel, un acvariu imens, parte din acest parc acvatic, poate fi obser­vat chiar şi de vizitatorii mall-ului, fiind situat chiar în centrul uriaşului magazin. Biletul de acces costă în jur de 100 lei, însă dacă vrei să înoţi printre rechini sau să te scufunzi într-o cuşcă specială într-un acvariu cu 10.000 tone de apă, fără echipament subacvatic, se perce­pe cost suplimentar. Aici poţi vedea de aproa­pe peste 70 de specii marine diferite.

Underwater world. Dubai Mall este gazda unuia dintre cele mai complexe acvarii din lume, dar are şi o grădină zoologică.

Aflându-se în vecinătatea celebrului turn Burj Khalifa, există posibilitatea achiziţionării de bilete combo pentru a vedea Dubaiul de sus, mai exact de la etajul 124. Acestea costă în jur de 200 lei/pers. Printre atracţiile prin­cipale ale grădinii zoologice se mai numără pinguinii, crocodilii, peştii piranha, căluţii de mare, liliecii şi meduzele gigant.

Tot în oraş, aproape de centru, se află Green Planet, o clădire somptuoasă de sticlă ce găzduieşte un bio-dom cu toate caracteristi­cile unei păduri tropicale, cu peste 3.000 de specii de plante şi animale din întreaga lume. Acesta a fost construit cu scopul de a educa pupulaţia cu privire la fragilitatea naturii în faţa schimbărilor de mediu. Un bilet de acces costă în jur de 95 lei pentru un adult şi 70 de lei pentru un minor.

Green Planet Dubai. Cel mai mare copac artificial sustenabil din lume este „casa“ multor specii de plante şi păsări.

Zona Dubai Parks & Resorts se află în afara oraşului şi este ca un cartier plin de aventură, ce se întinde pe 30 milioane mp şi conţine pa­tru parcuri tematice: Legoland, Legoland Wa­terpark, Motiongate şi Bollywood Parks. Tot aici se află hotelul Lapita, din lanţul hotelier Mariott, dar şi o zonă cu restaurante şi maga­zine, Riverland Dubai, unde te poţi plimba cu barca precum într-o mică Veneţie, poţi savura din mâncărurile şi ingredientele lumii şi poţi face shopping pentru întreaga familie.

Inspirat din 13 cele mai îndrăgite producţii hollywoodiene de acţiune sau animaţie, Mo­tiongate îţi va deschide porţile către o lume magică şi mistică, cu personaje şi producţii desprinse din universul Shrek, Kung Fu Pan­da, Ştrumfii, Ghostbusters, Hotel Transilvania sau Hunger Games. Vei avea parte de călătorii senzoriale cu trenuleţe în universul fiecăruia, vei face o excursie pe râul cu valuri artificia­le, poţi încerca cele cinci roller coastere di­ferite ca grad de dificultate, vei putea urmări 15 show-uri live şi vei face shopping în cele nouă magazine cu suveniruri tema­tice sau preparate delicioase. Un bilet pentru o zi întreagă costă în jur de 165 lei.

Bollywood style. În Dubai Parks & Resorts se află şi zona dedicată entertainmentului indian, foarte cunoscut în lume.

Bollywood Parks te va fascina cu exotismul său desprins din cea mai prolifică industrie ci­nematografică după Hol­lywood. Muzică, dans, costume spectaculoa­se şi dramă, toate spe­cifice lumii pline de culoare a Indiei.

Cu cine te poţi întâlni?

S-au întors aici în timp alături de copiii lor vede­te precum Will Smith. Dar au fost la shopping şi s-au distrat în deşert chiar şi vedetele noas­tre, Inna sau Andreea Raicu.

 Travel tips

  • Perioada propice de vizitare este din octombrie până în martie, deoarece atunci sunt temperaturi suportabile
  • Moneda naţională este dirhamul 1 AED = 0,95 lei
  • Nu se acceptă paşaportul temporar
  • Viza o primeşti la intrarea în ţară
  • Preţurile sunt medii spre mari
Modifică Setările