Exclusiv pentru OK! Liviu Teodorescu, despre noaptea petrecută în deșert, plimbările cu cămila și senzațiile tari din Dubai

A înnoptat în deșert, a încercat tiroliana de la X-line și a făcut baie în Oceanul Indian. Călătoria în Dubai s-a dovedit a fi o experiență de neuitat pentru Liviu Teodorescu, care spune că ar repeta oricând traseul. Celebrul artist ne-a acordat un interviu în exclusivitate despre tot ce a văzut și făcut în călătoria sa. Haideți să vedem ce l-a impresionat cel mai tare!

A fost prima escapadă în Dubai? Ce ai descoperit în acest Emirat?

Da, a fost prima escapadă în Dubai și, totodată, una dintre cele mai tari excursii ale mele. Am descoperit o cultură nouă, despre care știam lucruri, dar cu care nu luasem niciodată contact direct. Partea urbană e fascinantă prin dezvoltarea uluitoare, în contradicție totală cu faptul că, privind totul de pe Burj Khalifa, constați că orașul și viața din el sunt doar fărâme dintr-un deșert arid și imens. Nici cu partea istorică nu stă prost Dubaiul, piața și centrul vechi sunt de-a dreptul fascinante.

Ce te-a surprins la prima vedere?

Am rămas surprins de imensitatea urbana și de varietatea ei. Peste tot vezi zgârie-nori, mașini scumpe și autostrăzi cu 7 benzi. Dar nu aș fi apreciat asta cu aceeași intensitate dacă nu aș fi descoperit și opusul, istoria și obiceiurile. De fapt, la prima vedere, la primul pas pe pământ arab, m-a lovit caldură. Dar totul e atât de dezvoltat, încât ai aer condiționat până și în toaletele publice, așa că nu ai de ce să îți faci griji

Care a fost lucrul care te-a impresionat cel mai tare?

Sincer, voi rămâne toată viață cu senzația minunată pe care am avut-o în deșert, în timp ce luam cina la apus. Nu știu dacă e ceva mai frumos. Nu îmi amintesc când am văzut prima dată marea, dar cred că am avut aceeași fericire copilărească pe care am trăit-o când am privit deșertul. După deșert, m-a impresionat ultima seară, pe care am petrecut-o în Lapita Resort. Generozitatea oamenilor m-a lăsat fără cuvinte. Ai putea crede că luxul alterează calități umane rudimentare, dar spun cu mâna pe inima că nu am întâlnit om acolo care să nu fie dispus să facă orice pentru că șederea mea ( scurtă, din păcate) să fie perfectă.

Ai putea să trăieșți într-un oraș că acela?

 

Sincer, da. Dar puțin mai la margine, să am un domeniu cu palmieri și cu o piscină imensă, o casă cu pereți de sticlă și liniște. Centrul orașului e foarte aglomerat și frecventat de turișți, iar turiștii, din păcate, nu sunt prea disciplinați. Că o paranteză, deșertul era  „decorat” pe alocuri cu sticle goale de apă, de peturi și de pungi, lăsate de turișți. Foarte urat. Revenind la întrebare, da, aș putea să locuiesc în Dubai, dar să fiu mai retras.

Care au fost cele mai interesante experiențe acolo?

Experiență cea mai plină de adrenalină a fost pe tiroliana de la X-line. Am „zburat” cu 80 de km pe ora între două turnuri din Dubai practic. Sună la fel de incitant pe cum se simte. Pentru mine, momentul cel mai tensionat a fost plecarea, săritură în sine. După, am simțit că zbor și, la un moment dat, mă credeam Super-Man.

Ce ai experimentat la nivel culinar și de lifestyle (ce ai vizitat)?

 

La nivel culinar, mâncarea locală e cea mai bună. Sunt un mâncăcios, crede-mă, apreciez mâncarea cu toată inima mea. Humusul original e diferit față de cel de la noi. Shisha e oarecum diferită și ea. Dar am mâncat mai puțin decât am vizitat, așa că hai să vă povestesc despre Burj Khalifa și despre mall. Uluitoare clădire, și de acolo, din vârf, vezi dincolo de oraș. Vezi o imensitate roșie, deșertul, care parcă vrea să înghită metropolă urbană care ți se așterne la picioare. E o senzație uluitoare, pare că oamenii ăștia au sfidat legile naturii și ale deșertului când au ridicat Dubaiul. Mall-ul nu e un complex de magazine, e mai degrabă un oraș, prin care te poți pierde foarte ușor. Și mi-au rămas pe retină și parcurile de distracții. Sunt amator de senzații tari, așa cum am mai spus, și prima întrebare pe care o puneam când călcăm în parcul e distracții era: „care e cel mai periculos rollercoaster?”. Am fost în IMG Adventures și în MotionGate și Bollywood.

Te-ai mai întoarce să petreci o vacanță acolo?

Întrebarea nu e dacă mă voi întoarce, ci mai degrabă când mă voi întoarce. Lapita Resort merită a două vizită, nu am apucat să mă bucur destul într-o singură seară. Și deșertul merită a două vizită. Și a treia, și a patra și a cincea. Nu mai zic de Plajă La Mer, unde Oceanul Indian mă așteaptă cu valurile deschise.

Ce știai despre lumea arabă înainte să pleci și cum ți-ai schimbat părerea după această vacanță?

Sincer, aveam niște preconcepții bazate pe ce văd și aud în jurul meu, la TV, pe net etc. Știam că în partea asta de lume arabă lucrurile sunt mai liniștite. Tot ce pot spune e că m-am simțit în siguranță, răsfățat la tot pasul. Senzația e că mergi pe altă planetă, cu alte obiceiuri, altă viziune asupra vieții efectiv. Am rămas impresionat de faptul că Abdullah, fotograful nostru, originar din Dubai, respectă chemarea la rugăciune indiferent de ce făceam în acel moment. Lasă totul deoparte și mergea să se roage. Impresionant, într-o lume în care orice e mai important, până și decât oamenii care ne sunt aproape și ne iubesc, darămite de Dumnezeu. Am rămas impresionat, și nu o zic gândindu-mă la fast, lux și opulență, cât la oameni, comportamente, istorie și obiceiuri. Am să mă întorc, cu siguranță. #mydubaiINAPOI LA PRIMA PAGINA