Gossip

Dublura din Lebăda neagră: „Natalie Portman nu poate să danseze. E foarte rigidă”

de admin

Scandalul dublurilor din pelicula care i-a adus Oscarul lui Natalie Portman continuă. După ce săptămâna trecută logodnicul actriţei, coregraful Benjamin Millepied, şi una dintre dubluri, Kimberly Prosa, au apărat prestaţia lui Natalie din Lebăda neagră, cealaltă balerină care a asigurat realizarea secvenţelor dificile de dans, Sarah Lane, spune că a fost victima unei muşamalizări.

Oscarul a încins spiritele, astfel că Sarah, solistă la American Ballet Theatre, a ieşit în faţă, declarând: „Cred că Natalie a făcut doar 5% din cadrele întregi de dans. În restul, eu dansez”. Mai mult, Sarah spune că, după ce a filmat majoritatea scenelor spectaculoase de balet, capul lui Natalie a fost ataşat pe computer la trupul său. Şi deşi nu i s-a interzis prin contract să vorbească despre cum s-a realizat pelicula, aceasta afirmă că producătorul Ari Handel i-a cerut în mod expres să nu facă declaraţii despre culisele filmului.

Balerina face acum vâlvă cu afirmaţiile sale pentru că nu i s-a recunoscut oficial contribuţia, imaginea falsă construită în jurul actriţei principale nedreptăţind-o, în opinia sa. „Cu gândul la Oscar, au vrut să creeze această idee în mintea spectatorilor cum că Natalie ar fi un soi de fenomen ori că ar fi atât de talentată şi că a muncit atât de mult încât a reuşit să devină balerină profesionistă în doar un an şi jumătate. Este jignitor pentru profesia pe care o reprezint şi pentru mine. Ca să ajung la acest nivel, dansez de 22 de ani... Poţi să devii un pianist adevărat în doar un an şi jumătate, chiar dacă eşti o vedetă de film? Din punctul de vedere al unui specialist, Natalie nu arată deloc ca o balerină profesionistă şi nu ştie să danseze pe poante. Nici măcar nu-şi poate mişca trupul cum trebuie, e foarte rigidă”. Lane a adăugat, însă, faptul că Natalie este o actriţă extraordinară, recunoscându-i meritul că a slăbit foarte mult pentru acest rol.

Pe de altă parte, Portman nu a susţinut niciodată că ea ar fi realizat secvenţele solicitante de dans. „Am o dublură pentru mişcările complicate. Nu le-aş fi putut realiza într-un an, n-aş fi putut niciodată să ajung la un asemenea nivel de performanţă”, a spus actriţa în luna noiembrie a anului trecut. Atunci de unde această ieşire la rampă plină de obidă a lui Sarah? Cu siguranţă că de vină a fost şi Benjamin Millepied, care, din dorinţa de a-şi apăra logodnica, n-a făcut decât să înrăutăţească lucrurile, afirmând săptămâna trecută: „Sincer vă spun, 85% din acel film este făcut de Natalie”. Nu întâmplător replica lui Lane a venit tot în procente!

Foto: Northfoto

Modifică Setările