Meghan & Harry

Ducii de Sussex, criticaţi vehement: "Ori îşi plătesc singuri cheltuielile, ori renunţă la secretomanie!"

Ducii de Sussex, criticaţi vehement: "Ori îşi plătesc singuri cheltuielile, ori renunţă la secretomanie!"

Este clar că Ducii de Sussex i-au dezamăgit pe fanii regali.

Spunem asta după ce aceştia au analizat la rece tot ceea ce s-a întâmplat la botezul regal al lui Archie şi şi-au dat seama că tot ce s-a întâmplat sâmbăta trecută la capela privată de pe domeniul Windsor a rămas pe… domeniul Windsor. Presa n-a avut acces, iar numărul celor invitaţi la ceremonie şi petrecerea de după a fost limitat la mai puţin de 25, cele mai mari nume fiind cele ale Ducilor de Cambridge şi ale Prinţului Charles şi Camilla.

Spuneam că detaliile legate de ceremonia de botez au fost în mare parte secrete, dar nu ne aşteptam ca şi numele naşilor de botez ai micuţului Archie să fie confidenţiale. Meghan şi Harry şi-au motivat secretomania susţinând că aceştia nu sunt persoane publice sau vedete şi nu vor tam-tam.

Meghan şi Harry au fost criticaţi şi pentru că aceştia au sărit peste obligaţia de serviciu de a primi reprezentanţi ai presei în faţa capelei, astfel încât publicul să se bucure de fotografii cu cei implicaţi în ceremonie.

Harry a motivat această decizie prin faptul că doreşte ca fiul său să fie tratat ca un cetăţean privat, fără titlu regal şi, deci, nici îndatoriri. Nu de aceeaşi părere sunt contribuabilii britanici care au contribuit cu suma de 2.4 milioane de lire sterline pentru renovarea casei familiei de Sussex, Frogmore Cottage.

"Ori sunt persoane private în adevăratul sens al cuvântului, îşi plătesc cheltuielile şi au dreptul să dispară din atenţia publică, ori joacă după cum trebuie să joace membrii familiei regale", susţine şi biograful regal Penny Junor, citat de Sunday Times.