News

După Angelina Jolie, o altă actriţă şi-a extirpat ovarele de teama cancerului

După Angelina Jolie, o altă actriţă şi-a extirpat ovarele de teama cancerului

attends the premiere of STX Entertainment's "Bad Moms" at Mann Village Theatre on July 26, 2016 in Westwood, California.

Acum doi ani aflam că actriţa Angelina Jolie a recurs la o intervenţie chirugicală pentru a-şi extirpa ovarele de teama cancerului ovarian, dat fiind faptul că medicii au detectat în organismului ei posibili markeri biologici ai unei forme incipiente de cancer. În prezent, o altă actriţă de la Hollywood a ales să treacă printr-o astfel de procedură. Christina Applegate şi-a extirpat ovarele şi trompele uterine Christina Applegate a fost diagnosticată cu cancer mamar, în 2008, şi a decis, pe atunci, că o dublă masectomie ar ajuta-o să învingă boala şi să prevină reapariţia ei. Acum, actriţa a dat de veste că a trecut printr-o operaţie de extirpare a ovarelor şi a trompelor uterine, din aceleaşi motive. ”Acum două săptămâni, mi-au fost scoase ovarele şi trompele uterine. Verişoara mea a murit de cancer ovarian în 2008. Puteam să previn asta. Aşa că am preluat controlul asupra vieţii mele”, a declarat Christina Applegate (45) pentru Today.

Cât despre starea psihologică în urma acestei operaţii, actriţa pare, asemenea Angelinei, să fi acceptat ce i se întâmplă şi că nu va mai putea face copii niciodată. ”Este o uşurare. E încă un lucru rezolvat. Acum să sperăm că nu o să fiu lovită de un autobuz”, a descris, în stilul ei jovial, sentimentele de după această operaţie.

Christina Applegate şi soţul ei, Martyn LeNoble

Applegate este o purtătoare a genei BRCA1, cea care reprezintă predispunerea la cancerul de sân şi/sau ovar. Actriţa este căsătorită cu muzicianul olandez Martyn LeNoble, cu care are o fetiţă de şase ani, pe nume Sadie.

foto: arhivă OK!

Modifică Setările