News

Ea ar fi putut ajunge Primă Doamnă! Cine este prima iubire a lui Barack Obama, femeia cu care acesta a înşelat-o pe Michelle?

Ea ar fi putut ajunge Primă Doamnă! Cine este prima iubire a lui Barack Obama, femeia cu care acesta a înşelat-o pe Michelle? camera-retro icon Vezi galeria 3 poze

Puţini l-ar fi asociat pe Barack Obama cu altă soţie decât veşnica Michelle Obama.

Şi mai puţini ştiu că fostul preşedinte american, în vârstă de 59 de ani, a fost la un pas de a se însura cu altă femeie, despre care am aflat recent c-a fost prima lui iubire.

Cea care a fost la un pas să devină, peste ani, Primă Doamnă este profesoara de antropologie de origine olandezo-japoneză Sheila Miyoshi Jager, pe care Barack a întâlnit-o pe când lucra pe post de organizator comunitar în Chicago, în anii ̔80. Despre această relaţie s-a aflat de-abia în mai 2017, la câteva luni după ce Obama părăsea Casa Albă, după ce Jager a făcut dezvăluiri despre iubirea lor în cartea "Rising Star: The Making of Barack Obama".

Ei bine, Sheila, acum în vârstă de 57 de ani, susţine că ea a fost prima iubire a lui Obama şi că acesta a cerut-o în căsătorie de două ori. Într-una dintre dăţi, Barack le-a cerut chiar părinţilor ei mâna fetei, dar aceştia au refuzat, înrgijoraţi că cei doi sunt prea tineri pentru căsătorie: ea avea 23 de ani, iar el 25. Mai mult, Jager susţine că ea şi Obama au continuat să se vadă timp de cel puţin un an după ce acesta o cunoscuse pe actuala lui soţie, Michelle.

"Barack este un tip foarte sexual, iar sexul a fost o parte importantă a relaţiei noastre", a ţinut să precizeze Sheila. "Îmi amintesc foarte bine când a început transformarea lui. Îmi amintesc foarte exact că, în 1987, la un an după ce începusem relaţia noastră, i se întipărise ideea de a deveni preşedinte", povesteşte femeia în cartea citată mai sus.

Conform aceleiaşi cărţi, Obama avea nevoie să fie identificat ca afro-american pentru a-şi împlini ambiţiile politice şi credea că o soţie alba i-ar putea strica planurile. Această ambiţie a dus, susţine Jager, la ruptura lor. Astăzi, Jager este profesor de studii din Asia de Est la Colegiul Oberlin, căsătorită la rândul ei şi mamă a patru copii.

Foto: Profimedia

Comentarii

Modifică Setările