Interviu

Edward Sanda: „Sper să mai fiu Prinţul YouTube-ului“

Edward Sanda: „Sper să mai fiu Prinţul YouTube-ului“

„Protejatul lui Randi“ are una dintre cele mai promiţătoare voci şi l-am putea vedea, cât de curând, într-un featuring cu Cleopatra Stratan.

Avea doar 19 ani când făcea furori cu piesa Doar pe a ta, un featuring cu Ioana Ignat, care a intrat imediat în topul celor mai difuzate piese pe radio şi TV. Cine este Edward Sanda şi ce urmează acum, la un an după lansarea piesei care a strâns 36.000.000 de vizualizări pe YouTube?

De unde ai apărut, Edward Sanda?
Edward Am apărut dintr-un oraş mic, Caracal, în care am locuit 16 ani - chiar dacă m-am născut în Baia Mare. Iar spre Bucureşti am plecat cu un singur gând: să mă fac artist. Am cântat patru ani într-un cor, Allegro – se cânta pe voci, eu eram tenor – şi asta m-a ajutat mult. Şi acum mă ajută, când trag voci.

Unii te mai confundă cu Eduard Santha.
Da, am primit şi mesaje de felicitare pentru participarea la Eurovision, doar că nu eram eu acela. (râde) Ca sonoritate a numelui, da, se întâmplă ca lumea să ne mai confunde, deşi avem look-uri şi stiluri diferite.

Citeam că ai dat o probă la 14 ani. Atunci l-ai cunoscut pe Randi?
Da. Am dat proba cu Şerban Cazan, nu cu el, dar mi-a dat şi el câteva sfaturi, i-am mai trimis coveruri şi demo-uri până când am venit la Bucureşti, acum trei ani, şi am ajuns să-l cunosc mai bine. Mi s-a părut foarte de treabă, deschis la colaborări. Mi-a povestit din experienţele lui, mi-a arătat nişte paşi şi tot ce am învăţat de la Randi mă ajută mult.

Te simţi ca un protejat al lui?
Da. Poate chiar mai mult, pentru că suntem din aceeaşi „familie“. (zâmbeşte)

Cum a fost primul impact cu Bucureştiul?
Venind dintr-un oraş mic, liniştit, m-am acomodat mai greu cu aglomeraţia şi traficul de aici, lumea era cumva mai agresivă. Întâi, m-am mutat cu tata, după care a venit şi mama, care lucra în străinătate. Acum am şi o surioară, cu 20 de ani mai mică. A fost o surpriză totală pentru noi! Nici mama n-a ştiut de sarcină în primele şase luni! N-a avut niciun simptom, pur şi simplu se îngrăşa, dar nu ştia de ce. A fost la control şi, la ecograf, a văzut că era însărcinată. (zâmbeşte)

Cum e pentru tine, care de-abia te-ai desprins de adolescenţă, să ai o surioară de câteva luni?
La început a fost mai dificil, pentru că, după ce am adus-o de la maternitate, aveam senzaţia că nu ştiam de unde a venit, cum a ajuns la noi. Practic, am avut doar trei luni să ne acomodăm cu ideea, iar eu şi acum am momente în care nu realizez că am o soră cu 20 de ani mai mică decât mine. Dar o iubim, e a noastră.