News

Ei se bat pentru Premiul Gopo!

Ei se bat pentru Premiul Gopo!

Şase actori talentaţi concurează pentru trofeul Gopo pentru cel mai bun actor în rol principal, care va fi decernat în cadrul galei de pe 27 martie

Nominalizaţii celei de-a douăsprezecea ediţii a Galei Gopo la acestă categorie sunt: Alexandru Potocean (“Mariţa”), Şerban Pavlu (“Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor”), Vlad Ivanov (“Un pas în urma serafimilor”), Tudor Aaron Istodor (“Fixeur”), Mircea Postelnicu (“Ana, mon amour”), Andi Vasluianu (“Breaking News”).

Alexandru Potocean

Îl ştii din pelicula lui Cristian Mungiu, „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile“, care a obţinut premiul Palme d'Or, sau din pelicula „Nuntă mută“, în regia lui Horaţiu Mălăele, personajul Iancu aducându-i o nominalizare la Premiile Gopo, tot la categoria „Cel mai bun actor într-un rol principal “. De data aceasta, "Mariţa", un road-movie care explorează relaţia tată-fiu la o vârstă a fiului la care ar trebui să se producă desprinderea de părinte, îl aduce din nou printre nominalizaţii la Gopo. "Personajul meu e uşor departe de mine. Îl preocupă anumite zone ale vieţii care pe mine nu mă interesează. Nu fac eforturi foarte mari să ajung în fiecare an să îmi văd familia. El merge până în pânzele albe. De sărbători, îl aduce pe tatăl lui în mijlocul familiei. Student la filozofie, idealist, îşi asumă foarte multe lucruri importante la o vârstă foarte tânără, în jur de 20 şi ceva de ani. Am stat să îmi aduc aminte dacă eram aşa, atunci, la vârsta lui. Nu aş şti să răspund sau nu cred că am fost aşa. Sunt mai introvertit. Cumva îmi place să fac ce vreau eu, nu ce trebuie", spune Alex Potocean pentru capitalcultural.ro despre pelicula care i-a adus o nouă nominalizare la Gopo.

Modifică Setările