News

El este cel mai bun înotător român al momentului! Uite ce trebuie să ştii despre Robert Glinţă FOTO&VIDEO

El este cel mai bun înotător român al momentului! Uite ce trebuie să ştii despre Robert Glinţă FOTO&VIDEO camera-retro icon Vezi galeria 33 poze

Tocmai s-a întors de la Campionatele Europene de la Glasgow, unde a devenit vicecampion în proba 50 m spate. Iată cine este şi de ce Camelia Potec îl numeşte "speranţa delegaţiei noastre".

La cei 21 de ani ai săi, Robert Andrei Glinţă este unul dintre cei mai promiţători înotători români de la ora actuală. Prezent zilele trecute la Glasgow, unde s-au desfăşurat Campionatele Europene de Înot, el a reuşit o performanţă excepţională, câştigând locul al doilea în proba de 50 m spate. Românul a terminat cursa în 24:55 de secunde. În schimb, a ratat la mustaţă podiumul în cursa de 100 m spate.

Chiar dacă a plecat de la Glasgow cu o medalie de argint, înotătorul român a fost dur cu el la final: "Nu sunt deloc mulţumit de aceste Campionate Europene, pentru mine rezultatele sunt dezamăgitoare, dar am motivaţia şi încrederea că pot reuşi mai mult. Prima ocazie va fi Campionatul Mondial în bazin scurt din luna decembrie din China".

Născut pe 18 aprilie 1997 la Piteşti, şi antrenat la Clubul Dinamo, Robert Glinţă e fost campion mondial de juniori, medaliat cu bronz la Europene, şi a prins şi finala olimpică la Rio de Janeiro 2016 la 100 m spate, proba sa favorită.

Cu o lună înainte de Campionatele Europene de la Glasgow, Glinţă a câştigat două medalii de aur în probele de 50 şi 100 m spate, la prestigiosul concurs internaţional ”Sette Colli” de la Roma. Iar în decembrie, a câştigat bronzul în bazin scurt la Campionatele Europene de nataţie din Danemarca.

Totuşi, cea mai bună performanţă a sa a fost cea de la Campionatele Internaţionale de înot ale României, competiţie desfăşurată în luna mai în Bazinul olimpic Anatolie Grinţescu Dinamo. Robert a câştigat atunci medalia de aur şi a bătut recordul naţional, scoţând un timp mai bun faţă de Rio!

Totodată, Robert Glinţă a fost student la University of Southern California, făcându-se remarcat la toate concursurile la care a participat în Statele Unite. În competiţia de anul acesta de la Salt Lake City, a concurat împotriva altui român, Cătălin Ungur, care a reprezentat o universitate din Utah. Rivali în competiţie, dar prieteni în afara concursului şi colegi la lotul naţional, cei doi au intrat hotărâţi în bazin:  la 50 metri spate, parte din ştafeta de 4×50 mixt, a câştigat Ungur, însă la 100 metri spate Robert s-a impus.

Interesant este că primul sport pe care l-a practicat a fost... karate! În timpul liber, îi plac şi drumeţiile, patinajul, baschetul şi tirul.

Cel mai valoros înotător român al momentului speră să poată obţine o medalie olimpică la Jocurile Olimpice de la Tokio 2020.

Foto: Instagram, Facebook, Federaţia Română de Înot

Modifică Setările