News

Elena Gheorghe, în premieră cu fiica sa pe scena Sălii Palatului FOTO

Elena Gheorghe, în premieră cu fiica sa pe scena Sălii Palatului FOTO camera-retro icon Vezi galeria 13 poze

Micuţa Amelie a fost cel mai simpatic guest star al concertului mamei sale. 

Joi seara, Sala Palatului a devenit neîncăpătoare pentru românii şi aromânii veniţi la concertul de muzică armânească susţinut de Elena Gheorghe, „Lunâ Albâ”. S-a dansat, s-a râs, au existat şi momente pline de emoţie, a fost exact aşa cum artista le-a promis fanilor că va fi.

Elena şi-a fermecat publicul încă de la început, când sala a izbucnit în ropote de aplauze atunci când s-au auzit primele acorduri din “Lunâ Albâ”, piesă ce a depăşit deja 17 milioane de vizualizări pe YouTube.

Seara a continuat cu cântece celebre armâneşti (Ela Ela, Pamporea, Un trandafil creasti la firida), dar şi cu piese noi, incluse pe noul album al artistei. Nu au lipsit nici invitaţii speciali, artişti consacraţi ai comunităţii armăneşti, ca Sirma Guci, Gicu Coadă, Steaua di Vreari sau Dani Peanci. Elena s-a ţinut de cuvânt şi a transformat Sala Palatului în cel mai mare ring de dans, pentru că ritmurile machedoneşti nu au lăsat pe nimeni să stea jos şi toată lumea a început să intre în hore.

Spectaculoase au fost şi ţinutele cu care artista şi-a făcut apariţia pe scenă. Sute de metri de material, imprimat special, au fost folosiţi pentru a crea rochiile pe care le-a purtat. În timpul concertului, în culise, 5 persoane au fost tot timpul alături de Elena pentru a o ajuta să se îmbrace şi să îşi aşeze accesoriile. Una dintre cele mai emoţionante apariţii a fost într-o rochie albastră, ce avea imprimate fotografii ale bunicii ei, Dada. Elena a purtat această ţinută atunci când a cântat melodia preferată a bunicii ei, Matisadar. Artista le-a povestit celor din sală cât de specială a fost relaţia pe care a avut-o cu bunica ei şi cât de important este acest moment pentru ea. 

“Dada şi-a dorit să cânt despre rădăcinile mele şi să duc tradiţiile mai departe. Sunt fericită să îi pot împlini visul si stiu cat de mult s-ar fi bucurat pentru mine. Sunt oameni care nu pleacã de lângã noi niciodatã, pentru cã îi pãstrãm mereu în gânduri şi amintiri. Cred cã fiecare dintre noi are un suflet pe care îl va simţi mereu aproape, pe care îl va purta veşnic în inimã. Pentru ei toţi, sã aprindem în seara asta stelele!”, au fost câteva din cuvintele spuse înainte de a cânta piesa.

Din primele rânduri nu avea cum să lipsească familia, în special cei doi copii, Nicholas şi Amelie. Nicholas nu şi-a scăpat mama din priviri toată seara, ba a şi fredonat alături de ea câteva piese, iar micuţa Amelie era fascinatã de tot ce se întâmpla acolo. La final a ajuns şi pe scenă, unde nu ştia exact dacă să rămână sau să se întoarcă spre bunici.

“Sunt foarte fericită pentru tot ce s-a întâmplat în această seară, chiar de Ziua Naţională a Armânilor. E un vis împlit, pentru că aşa cum am mai spus-o, Dada, bunica mea, şi-a dorit foarte mult să susţin un concert de muzică armânească de o asemenea amploare şi ştiu că de acolo, de Sus, a fost alături de mine. Sunt fericită pentru că tot spectacolul a fost o parte din mine, mi-am pus tot sufletul în acest eveniment şi mă bucur că toţi cei din sală au simţit asta. Am primit foarte multe mesaje în care oamenii mi-au spus că s-au simţit mai degrabă ca la o petrecere, nu a fost un simplu concert. Şi mai sunt foarte fericită pentru faptul că am reuşit încă o dată să arătăm că muzica are un limbaj universal şi indiferent dacă eşti român sau aromân, ritmul ei îl trăieşti cu aceeaşi intensitate. Am simţit asta şi asearã, iar lucrul ăsta mi-a fost confirmat şi de feed-back-ul pe care l-am primit. Una dintre fetele venite la concert mi-a scris: „Elena, eu sunt armână, cred că era firesc să iubesc muzica asta, dar iubitul meu este român şi mi-a zis că de mult nu i-a mai plăcut atât de tare la un concert”. Este unul din cele mai frumoase mesaje pe care le-am primit”, a povestit Elena.

Concertul Lunâ Albâ a marcat şi lansarea albumului cu acelaşi nume, album de muzică armânească. Cele peste 500 de CD-uri puse în vânzare încă din seara evenimentului au fost epuizate, însă foarte curând acesta va fi diponibil în librăriile Cărtureşti, magazinul Muzica şi on-line.

 

Comentarii

Modifică Setările