News

Elena Lasconi, la un an de când a fost votată primar al oraşului Câmpulung: "Familia mea suferă"

de admin

Elena Lasconi, la un an de când a fost votată primar al oraşului Câmpulung: "Familia mea suferă" camera-retro icon Vezi galeria 5 poze

A dat televiziunea pe politică şi, chiar dacă mai apare pe micul ecran în show-ul "Căsătoriţi pe nevăzute", spune că lucrează câte 14 ore la primărie.

Cu un curaj nebănuit, Elena Lasconi, pe care o ştiam de ani buni ca fiind parte a echipei Ştirilor ProTV, a cochetat cu cooking-ul, câştigând marele premiu MasterChef, pentru ca ulterior să se lanseze în politică, în tabăra USR Plus.

Anul trecut, în urma alegerilor locale din 27 septembrie 2020, fosta jurnalistă PRO TV a devenit primarul oraşului Câmpulung cu peste 57% din voturi, fiind prima femeie din istoria localităţii care a reuşit acest lucru.

Acum, la 12 luni de la acel moment, Elena Lasconi mărturiseşte că acest drum e pavat cu mari sacrificii.

"A trecut un an de când, prin vot, m-aţi ales primar. Pentru mine este o onoare şi o mare responsabilitate. Vă mulţumesc!", îşi începe Elena Lasconi mesajul pentru alegătorii săi.

"Ce simt? Paradoxal, multă bucurie, dar şi mâhnire. Bucuria vine din plăcerea de a face şi din discuţiile, faţă în faţă, cu voi. Mâhnirea vine din faptul că familia mea suferă, că nu mai am timp pentru prieteni, familie şi nici pentru mine", spune ea, făcând referire şi la soţul său, Cătălin Georgescu, dar şi la fiica sa, Oana.

Elena Lasconi şi fiica sa,Oana

"Toată viaţa am muncit, am învăţat, am fost respectată şi mi-am construit o reputaţie şi o carieră onorabile. Nu credeam vreodată că o să fiu atât de atacată, ameninţată şi insultată în condiţiile în care muncesc 12-14 ore pe zi DOAR în interesul câmpulungenilor. La un an de mandat, adică peste o lună, vă voi prezenta un raport cu ce am făcut concret. Un singur exemplu care “nu se vede” este că în mai puţin de un an am reuşit să extindem şi să branşăm la reţeaua de gaze mai mulţi câmpulungeni decât în patru ani şi jumătate al primarului de dinainte. Vă mulţumesc pentru tot! Acum sunt mai puternică şi mai hotărâtă. Am convingerea că aceasta este calea. Eu nu m-am rugat să fiu primar, ci am spus doar atât: “Doamne, dacă e pe calea ta şi o să fie bine pentru Câmpulung, aşa să fie!”. Şi aşa mă rog şi acum. Ştiu că va fi bine şi deja e mai bine decât acum un an."

Printre picături, Elena Lasconi a reuşit să ia parte şi la filmările celui mai inedit show de televiziune, "Căsătoriţi pe nevăzute", unde şi-a asumat rolul de ofiţer de stare civilă. 

"De la începutul mandatului am primit zeci de cereri de la cupluri de tineri care au ţinut morţiş să le oficiez căsătoria. Am făcut-o cu drag, din tot sufletul. S-a dus vestea şi uite aşa am ajuns să particip, în puţinul meu timp liber, să oficiez căsătoriile în cadrul emisiunii “Căsătoriţi pe nevăzute” de la ProTV. Ce înseamnă asta pentru noi? În primul rând, promovarea oraşului. Şi nu în ultimul rând, luaţi în calcul faptul că avem restaurante şi locuri în care putem organiza nunţi de vis. Vorbim despre bani care rămân în oraş. Putem dezvolta această nişă şi chiar dacă nu o să ne transformăm peste noapte în Las Vegas tot o să fie bine pentru Câmpulung. Aşadar, tineri din toată ţara, dacă aveţi de gând să vă căsătoriţi, haideţi la Câmpulung!"

Comentarii

Modifică Setările