Royals

Elisabeta a II-a şi-a dat consimţământul. Declaraţia privind nunta lui Harry cu Meghan

Elisabeta a II-a şi-a dat consimţământul. Declaraţia privind nunta lui Harry cu Meghan

LONDON, UNITED KINGDOM - MARCH 12: (L-R) Queen Elizabeth II, Prince Charles, Prince of Wales, Camilla, Duchess of Cornwall, Prince Harry and Meghan Markle attend the Commonwealth Service at Westminster Abbey on March 12, 2018 in London, England. Organised by The Royal Commonwealth Society, the Commonwealth Service is the largest annual inter-faith gathering in the United Kingdom. (Photo by Paul Grover - Pool/Getty Images)

Timpul se scurge rapid şi mai este foarte puţin până la nunta Prinţului Harry cu Meghan Markle, care se anunţă a fi una grandioasă. Dacă pregătirile sunt în toi la palat, iar mireasa este în plină alegere a rochiei albe pe care o va purta în ziua cea mare, iată că Regina Elisabeta şi-a dat consimtământul public cu privire la nunta nepotului său cu fosta actriţă Markle. Au primit acordul reginei. Bineînţeles că declaraţia oficială a Reginei este o formalitate, întrucât a fost de acord cu logodna şi cu această căsătorie încă de la început, Meghan fiind primită cu braţele deschise în Familia Regală a Marii Britanii de pe vremea când îşi ascundea relaţia cu Harry.

Într-o scrisoare adresată Consiliului Privat, monarhul şi-a exprimat aprobarea privind nunta celui mai iubit nepot al său şi logodnica sa. Este o tradiţie de familie, o asemenea scrisoare fiind semantă de Majestatea Sa cu doar o săptămână înainte de nunta Prinţului William cu Kate Middleton, în 2011. Astfel, suverana a consimţit unirea destinelor dintre nepotul său şi Markle: "Îmi dau consimţământul pentru căsătoria dintre cel mai iubit nepot, Prinţul Henry Charles Albert David de Wales , şi Rachel Meghan Markle, consimţământ semnat sub Marele Sigiliu şi înscris în documentele Consiliul Privat".

Suverana a aprobat căsătoria.

Nunta nu ar fi putut avea loc fără aprobarea reginei pentru că Harry este al cincilea în linia de succesiune la Tronul Marii Britanii şi, odată cu venirea pe lume a celui de-al treilea bebeluş al Prinţului William cu Ducesa de Cambridge, va ajunge pe locul şase. Primii şase succesori trebuie să primească confirmarea oficială a suveranei pentru a se putea căsători, aşa cum prevede Actul de succesiune a coroanei din 2013. În cazul în care Prinţul Harry s-ar fi căsătorit cu Meghan fără aprobarea monarhului, lui, dar şi descendenţilor săi, le-ar fi  fost interzis să se ridice vreodată cu pretenţii privind ocuparea tronului.

Acelaşi act menţionează că sexul a fost eliminat ca factor determinant în linia de succesiune, adică prinţul Harry este al cincilea în linie după Prinţul Charles, Prinţul William, Prinţul George şi Prinţesa Charlotte. Conform Legilor Regale din 1772, toţi descendenţii lui George al II-lea trebuiau să obţină acordul regelui/reginei înainte de a se căsători, altfel ceremonia era nevalidă.

Foto: Arhiva OK!, Getty Images

Modifică Setările