News

Ellen DeGeneres: Victimă a abuzului sexual?

Ellen DeGeneres: Victimă a abuzului sexual?

S-o vezi pe Ellen c-o faţă serioasă şi povestind c-un ton grav despre experienţe oribile din copilărie, care-au marcat-o pe viaţă, este o imagine cu totul neobişnuită.

Vedeta show-ului care-i poartă numele a fost asociată mereu cu tipa aia veşnic binedispusă, comedianta care are mereu o glumă pregătită pentru oricine are chef de o porţie de râs. Realizatoarea TV în vârstă de 61 de ani a făcut nişte mărturisiri incredibile în cadrul emisiunii My Next Guest Needs No Introduction, moderată de David Letterman: a fost abuzată sexual de tatăl ei vitreg, pe când era adolescentă.

Ellen i-a povestit lui Letterman că soţul mamei sale, Betty, „un om groaznic“, s-a folosit de boala soţiei sale, diagnosticată cu cancer la sân, pentru a o pipăi pe fiica vulnerabilă a acesteia. „Odată, pe când mama era plecată din oraş, el mi-a spus că a simţit o umflătură în sânul ei şi că voia să verifice şi sânii mei, ca să se convingă că nu este motiv de îngrijorare pentru mama. Sunt furioasă deoarece n-am reuşit să mă apăr, am fost slabă. Aveam 15 sau 16 ani. A fost o poveste cu adevărat oribilă şi singurul motiv pentru care am decis să vorbesc despre asta este pentru că vreau ca şi celelalte fete care trec prin ce am trecut eu să nu lase pe nimeni să le facă aşa ceva“, a mărturisit Ellen.

Vedeta căsătorită din 2008 cu actriţa Portia de Rossi a mai vorbit despre această experienţă oribilă şi în anul 2005, într-un interviu pentru revista „Allure“, fără ca atunci să dea detalii despre atacatorul ei. Ellen a declarat atunci că acel bărbat a murit. Ca tragedia să fie completă, nici măcar mama vedetei nu i-a oferit sprijinul de care ar fi avut nevoie în acel moment delicat. Betty n-a crezut-o mult timp. Tot Ellen a mai spus că mama şi tatăl ei vitreg au avut o relaţie foarte intensă din punct de vedere sexual, un lucru extrem de inconfortabil, de asemenea, pentru ea.

„Nu i-am mărturisit ce mi-a făcut soţul ei decât după câţiva ani. Nu m-a crezut şi a mai stat cu el încă 18 ani, apoi l-a părăsit, într-un final, când şi-a dat că-şi schimbă povestea de prea multe ori.“ La rândul ei, Betty DeGeneres (89), a dezvăluit că are remuşcări pentru felul în care a manageriat acea situaţie, în defavoarea fiicei sale. Într-un comunicat trimis postului NBC, aceasta a declarat că trăieşte şi acum cu acest regret.

„Îmi iubesc fiica şi mi-aş fi dorit să fi avut capacitatea s-o ascult atunci când mi-a povestit ce s-a întâmplat. Ştiu acum că unul dintre cele mai grele lucruri pentru o victimă este să spună adevărul după ce a fost agresată sexual. Trăiesc cu regretul că nu mi-am crezut fiica, iar acesta este un lucru extrem de dificil pentru un părinte.“

Foto: Getty Images