News

Elton John, Sting şi Ed Sheeran, afectaţi de Brexit. Dorinţa neîmplinită a artiştilor

Elton John, Sting şi Ed Sheeran, afectaţi de Brexit. Dorinţa neîmplinită a artiştilor

Pandemia a afectat activitatea artiştilor, dar şi Brexitul. Peste 100 de vedete britanice, precum Elton John, Ed Sheeran, Sting şi Roger Waters (Pink Floyd), susţin că nu vor mai putea susţine turnee în Europa datorită noilor reglementări.

Într-o scrisoare publicată în ediţia de miercuri a cotidianului The Times, muzicienii îi acuză pe cei din Guvern că şi-au încălcat o promisiune, aceea de a negocia călătoriile fără vize pentru muzicieni în Uniunea Europeană.

"Înţelegerea încheiată cu UE are o mare lacună, acolo unde ar trebui să existe libera circulaţie promisă pentru muzicieni - toată lumea dintr-un turneu muzical european va avea acum nevoie de permise de muncă costisitoare şi de un munte de documente pentru echipamentele lor'', au scris artiştii.

''Costurile suplimentare vor face ca mai multe turnee să fie neviabile, în special în cazul tinerilor muzicieni care ies la suprafaţă, care deja se luptă să îşi ţină capul deasupra apei din cauza interdicţiei COVID asupra muzicii live'', au menţionat semnatarii.

Marea Britanie şi-a finalizat demersul de ieşire din Uniunea Europeană la data de 31 decembrie. Una dintre consecinţele Brexitului este aceea că britanicii nu se mai bucură de libera circulaţie în ţările UE şi viceversa.
 

Comentarii

Articole asemănătoare

Modifică Setările