News

Emmanuel Macron, atac fără precedent la adresa lui Boris Johnson: "Un clovn, nu e bun de nimic"

de admin

Emmanuel Macron, atac fără precedent la adresa lui Boris Johnson: "Un clovn, nu e bun de nimic" camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

O publicaţie din Hexagon aruncă în aer relaţiile diplomatice dintre Franţa şi Marea Britanie.

Criza migranţilor atinge şi cele două maluri ale Canalului Mânecii, punând în dificultate taberele diplomatice. Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a criticat comportamentul premierului britanic Boris Johnson, potrivit revistei de investigaţie "Le Canard Enchaine", folosind termeni dintre cei mai duri. 

"Imediat ce a ajuns în Zagreb pe 24 noiembrie, Macron a vorbit cu Boris Johnson despre tragedia din Canal", scrie publicaţia franceză, citată de "Daily Mail", plasând declaraţiile la doar o zi după ce 27 de migranţi au murit înecaţi în Canalul Mânecii. 

Chipurile, Boris Johnson s-ar fi grăbit să publice pe contul de Twitter o scrisoare oficială pe care i-ar fi adresat-o lui Emmanuel Macron, mai înainte ca preşedintele francez să ia notă de existenţa ei.

"Bojo vorbeşte cu mine, e cu picioarele pe pământ, totul pare bine, avem discuţii de adulţi, iar apoi ne lucrează pe la spate, înainte sau după  într-o manieră complet neelegantă. Este mereu acelaşi circ", ar fi răbufnit Emmanuel Macron în faţa consilierilor săi.

Potrivit "Le Canard Enchaine", Macron ar mai fi spus şi că "Boris Johnson a realizat rapid, după Brexit, că situaţia e catastrofală pentru britanici. Nu au petrol în pompe, le lipsesc o grămadă de lucruri. Se poziţionează ca o victimă, încearcă să facă Franţa ţap ispăşitor, încearcă să transforme toate situaţiile simple în probleme complicate. Suntem în situaţia asta din martie. A făcut asta în scandalul cârnaţilor, în scandalul vaselor de pescuit, apoi în acordul pe submarine. În privat, spune că îi pare rău că se poartă aşa, dar mai spune şi că el răspunde în faţa opiniei opice. E foarte trist să vedem o ţară măreaţă, alături de care am putea face atâtea, condusă de un clovn. Johnson are atitudinea unui care nu e bun de nimic".  

Cu siguranţă, lui "Bojo" nu i-a picat bine să audă aceste cuvinte, scurse din interiorul Palatului Élysée. Şi, cum lui Johnson îi place boxul, aşteptăm runda a doua, aşa cum, de altfel, s-au gândit şi cei de la "The Times", care au imaginat momentul sub forma unei caricaturi virale.

FOTO: Profimedia

Comentarii

Modifică Setările