News

Enigma Angela Merkel. A fost căsătorită de două ori, este mamă vitregă, iar soţul actual e poreclit "Fantoma de la Operă"

Enigma Angela Merkel. A fost căsătorită de două ori, este mamă vitregă, iar soţul actual e poreclit "Fantoma de la Operă" camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

Doar la casele regale mai vedem domnii atât de longevive ca ale ei.

Cu toate acestea, anul acesta ne pregătim să ne despărţim de cancelarul german Angela Merkel, după nu mai puţin de 15 ani de mandat. Prima femeie cancelar din Germania se pregăteşte să părăsească această funcţie după ce s-a impus drept unul dintre cei mai mari lideri ai lumii, dar şi mai longeviv, după ce a ajuns în această funcţie în 2005.

În vârstă de 66 de ani, Angela Merkel e posibil să renunţe complet la viaţa politică, după încheierea ultimului său mandat de cancelar, şi să se concentreze pe viaţa de familie şi pe rolul de soţie şi de... mamă vitregă. O viaţă de familie despre care se ştiu foarte puţine lucruri, pentru că Angela a ales să fie foarte discretă în această privinţă. Un lucru interesant în ceea ce priveşte aspectul personal este că Angela foloseşte numele de familie al primul ei soţ, al ei fiind Kasner. În 1977, la doar 23 de ani, Angela s-a măritat cu fizicianul Ulrich Merkel, un mariaj care a durat circa cinci ani.

În urma divorţului, cancelarul a păstrat numele de familie al fostului soţ. În 1981, cu un an înainte să se pronunţe divorţul de Merkel, Angela l-a întâlnit pe Joachim Sauer, profesor emerit de chimie şi fizică la Universitatea din Berlin. Cei doi au devenit un cuplu, dar au ajuns la altar mult mai târziu, de-abia pe 30 decembrie 1998.

Acest al doilea soţ al Angelei este faimos prin faptul că este foarte scump la vedere, nu-i plac evenimentele publice şi apare foarte rar spre deloc la braţul faimoasei sale soţii. A fost foarte bizar faptul că acesta nu a fost prezent nici măcar la învestirea din 2005 a Angelei în funcţia de cancelar al Germaniei, fapt pentru care presa din ţara natală l-a poreclit "Fantoma de la Operă".

În vârstă de 71 de ani, Primul Domn al Germaniei a mai fost căsătorit o dată, la fel ca Angela, cu o colegă de breaslă, din acest prim mariaj rezultând singurii lui copii, băieţii Daniel şi Adrian. Aceştia sunt, de altfel, şi copiii prin alianţă ai Angelei, cancelarul german neavând moştenitori biologici, din motive pe care nu le-a discutat, evident, cu presa.

Foto: Profimedia

Comentarii

Modifică Setările