Case Regale

Este oficial! Prinţul Andrew, abandonat de familia regală: i s-au retras titlurile şi onorurile şi se va apăra singur în procesul de viol

Este oficial! Prinţul Andrew, abandonat de familia regală: i s-au retras titlurile şi onorurile şi se va apăra singur în procesul de viol camera-retro icon Vezi galeria 5 poze

Într-un mesaj al casei regale britanice făcut public ieri se arată că al treilea născut al Reginei Elisabeta nu va mai folosi titlul de Alteţă Regală şi rămâne şi fără toate onorurile militare.

Măsura a fost luată ca urmare a procesului intentat împotriva Prinţului Andrew în America, în care acesta este acuzat că a abuzat sexual de o femeie pe numele ei Virginia Roberts, faptă care s-a petrecut în preajma anului 2000, atunci când aceasta avea doar 17 ani. Femeia era, pe atunci, o fostă sclavă sexuală a miliardarului Jeffrey Epstein, bun prieten cu Prinţul Andrew înainte de a fi descoperit că se ocupă cu proxenetism infantil.

Ca urmare, fiul reginei se va apăra în procesul respectiv din postura unui cetăţean privat, fără să reprezinte într-un fel casa regală. O sursă apropiată Prinţului Andrew arată că acesta va continua să-şi pledeze nevinovăţia în acest caz, după ce echipa sa n-a reuşit să convingă judecătorul care se ocupă de caz că pretenţiile presupusei victime sunt nefondate.

Se pare că la originea retragerii titlurilor regale şi a onorurilor militare au stat Prinţul Charles şi Prinţul William, care au avut o serie de discuţii de criză cu regina şi-n urma cărora au decis că este mai bine pentru imaginea palatului ca familia regală să nu se mai asocieze cu Ducele de York. Ca şi până acum, tatăl Prinţeselor Beatrice şi Eugenie nu va mai avea nicio apariţie publică oficială.

Mai mult, pentru a-şi finanţa procesul care riscă să se întindă pe o lungă perioadă, Andrew are în vedere vânzarea cabanei se schi din staţiunea elveţiană Verbier, acolo unde el şi fosta lui soţie, Sarah Ferguson, au petrecut momente frumoase în vacanţele de iarnă.

Comentarii

Modifică Setările