News

Exclusiv! Adriana Trandafir: “Eram fericită când eram nefericită. La maturitate am lucrat ca să îmi fac o casă şi acum muncesc ca să plătesc ratele”

Exclusiv! Adriana Trandafir: “Eram fericită când eram nefericită. La maturitate am lucrat ca să îmi fac o casă şi acum muncesc ca să plătesc ratele” camera-retro icon Vezi galeria 3 poze

Ţi-ar putea povesti o viaţă despre încercările prin care destinul a trecut-o, dar s-a resemnat în viaţa fiecărui drum, a învăţat ceva din fiecare trăire. Dincolo de scenă, viaţa ei se compune dintr-un şir de sacrificii. Nu a reuşit să îşi ia o casă decât acum, când îi vine greu să se mai bucure, nu şi-a strâns suficient copiii la piept, nu şi-a mângâiat părinţii cu o vorbă sau cu o faptă, iar asta pentru că s-a dedicat jocului actoricesc, aplauzelor timide, ele i-au fost răsplată şi alinare. Pe scenă sau dincolo de ea, Adriana Trandafir e un munte de modestie, o floare rară într-o altfel de lume.

“Când spun cel mare sacrificiu mă gândesc că de câte ori au nevoie părinţii nu eşti lângă ei, de câte ori mor nu eşti lângă ei, de câte ori au copiii nevoie de tine nu poţi să îi ţii în braţe, pentru că ai spectacol. Niciodată nu am apucat să îmi serbez ziua, niciodată nu am avut un Revelion sau nu am mers într-un concediu, să zic că nu am nimic de făcut sau astăzi nu fac nimic. Tot timpul avem ceva de învăţat, mă gândesc la studenţi, la cărţile pe care le scriu, la doctorat’’, mărturiseşte Adriana Trandafir pentru Ok!

Crede că un actor trebuie să se remarce doar prin personajul pe care îl construieşte, nicidecum prin alte subterfugii. “Niciodată nu am vrut să ies în evidenţă prin felul meu de a mă îmbrăca, de a mă purta, de a mă coafa. Un actor trebuie să fie un om neutru, care atunci când face un personaj de abia să îl observi, nu trebuie să fii actor în viaţa de zi cu zi şi nici să vrei cu tot dinadinsul să te vadă lumea. Trebuie să fii un om modest, care îşi cunoaşte exact valoarea, dar care stă smerit, puţin retras, ca atunci când iese la aplauze să arate că poate fi şi altfel de cum este zi de zi’’, mai spune actriţa.

Împlinirile nu şi-au găsit rapid locul în viaţa ei, abia azi, la 63 de ani, Adriana Trandafir se poate bucura de un cămin, de locul acela în care te simţi acasă. ''M-am gândit că toata viaţa eu nu am avut camera mea, niciodată. Când eram copil dormeam toţi trei într-o cameră, la liceu am stat tot aşa, claie peste gramadă, am fost şi la cămin, la fel şi la facultate, şase într-o cameră. La Reşita, când am fost repartizată, eram trei într-o garsonieră, pe urmă când am venit la Bucureşti nu aveam buletin şi nu îmi dădeau casa. Am stat cu chirie, am dormit cu o bătrână în pat. Acum mi-am făcut casă şi mă gândesc cu durere că în casa asta nu am mai primit nicio scrisoare, nicio felicitare, am primit numai facturi şi degeaba am camera mea, că nici nu am timp să mă bucur de ce am făcut. În copilărie munceam la câmp, în tinereţe munceam şi stăteam la cozile lui Ceauşescu, la maturitate am lucrat ca să îmi fac o casă şi acum muncesc ca să plătesc ratele. Eram fericită când eram nefericită. Viaţa la camin este a nu ştiu câta facultate''.

A lăsat în urmă două căsnicii, care nu au fost aşa cum şi le-ar fi dorit, dar tot mai crede în povestea aceea frumoasă dintre doi oameni.’”Dumnezeu lăsat ca bărbatul să se însoţească cu femeia şi să lase urmaşi, dar în acelasi timp nu pot să acuz, trăim într-o lume liberă, în care fiecare face ce vrea, pentru cine vrea şi cum vrea. Important este să crezi în ceea ce simţi, să ştii ceea ce faci şi să ştii să pui o linie între a nu răni, a nu jigni şi a sustine punctul de vedere”, mărturiseşte Adriana Trandafir.

Dincolo de tot şi de toate, cele mai mari realizări rămân copiii. ''Ştefan are 28 de ani, e avocat, dar predă şi la Facultatea de drept, îi place cariera asta pedagogică. Acum îşi termină şi doctoratul. Maria Speranţa este în anul doi la Haga, la Business international şi vrea să facă marketing. Nu mi-au urmat paşii, dar sunt copiiii mei, sunt veseli, seriosi, umani, deschişi. Îşi doresc să facă numai lucruri bune şi dacă vor fi cum i-am educat nu am grija lor. Momentele în care ne întalnim sunt foarte rare, dar suntem tot timpul împreună, chiar dacă fizic nu suntem alături”, mai spune actriţa pentru OK!

Adriana Trandafir face un rol magistral în ''Sacrificiul'', serialul care de astăzi, de la ora 20.00, poate fi urmărit la Antena1. Mi-am lăsat părul să îmi crească, m-am mai îngrăşat putin. Sunt un ciob dintr-o oglindă, de fapt, a femeii planetare, spune ea despre personajul căruia îi dă viaţă.

 

 

Comentarii

Modifică Setările