Interviu

EXCLUSIV Alexandra Ungureanu: „Din momentul în care l-am pierdut pe tata, Crăciunul nu a mai fost niciodată la fel“

EXCLUSIV Alexandra Ungureanu: „Din momentul în care l-am pierdut pe tata, Crăciunul nu a mai fost niciodată la fel“

Finalul de an a fost plin pentru Alexandru Ungureanu, artistă ce a lansat în ultimele două luni două piese, „Vântule“ şi „Iarna mea“, în care a abordat un nou stil muzical.

Finalul de an nu prinde pe artistă în studioul de înregistrări, Alexandra Ungureanu petrecându-şi Crăciunul alături de familie, însă de Revelion va urca pe scenă, ca în fiecare an.

Înainte de mini-vacanţă, cântăreaţa ne-a acordat un interviu în care a vorbit despre perioada sărbătorilor de iarnă, despre copilărie şi despre cel mai negru moment al vieţii ei, petrecut în urmă cu 11 ani: moartea tatălui ei.

Cum a fost anul 2018 pentru tine, atât din punct de vedere profesional, cât şi sentimental?

A fost un an interesant şi greu, dar frumos. Am avut de luat decizii majore pentru cariera mea, am pornit la drum alături de o echipă noua şi am conturat noua mea direcţie muzicală, un proiect electro-pop & neotradiţional.

Simt că am dăruit muzicii mult mai mult decât am făcut-o în ultimii ani, dar în acest domeniu, uneori, inerţia este mare şi probabil că rezultatele se vor vedea mai clar în următorul an.

Sufleteşte, a fost un an de „furtuni“ destul de mari, peste care incepe să se însenineze.

Care a fost cel mai frumos moment trăit de tine în acest an?

Sincer, cea mai fericită am fost să-mi văd căţeluşa bine, sănătoasa, după ce ne-am luptat cu o boală extrem de grea timp de câteva luni bune. Uneori, lucrurile astea sunt mai importante decât ceea ce străluceşte în lumina reflectoarelor.

Cine pregăteşte masa de Crăciun?

Sper că mama. (râde) Cu siguranţă nu va fi un Crăciun cu meniu prea light, abia a sosit porcul de la unchiul meu de la ţară. Dar nu partea culinară a sărbătorii o aştept, ci momentele de linişte şi tihnă după mult zbucium şi oboseală.

Cât ai cheltuit pe cadourile de Crăciun?

Recunosc că fix în anul ăsta în care mi-am promis că sunt gata cu tot shopping-ul până să înceapă decembrie, pentru a evita panica de ultim moment şi aglomeraţia, am dat-o în bară. (râde)

Dar încă mai cred în Moş Crăciun, mă bazez şi pe el şi pe inspiraţia de ultim moment, pentru a-i surprinde pe cei dragi.

În familia ta încă există tradiţia cu Moş Crăciun şi vă surprindeţi cu unele cadouri sau ştiţi ce urmează să primiţi?

Îmi plac surprizele, de ce să nu recunosc. Mai ales că după Crăciun e şi ziua mea şi bănuiesc că Moşul va ţine cont şi de asta. Cadoul meu pentru cei dragi, prieteni, colaboratori, va fi un concert pe care-l pregătesc chiar de ziua mea, pe 28 decembrie, în True Club, unde sper să vină cât mai multă lume să cânte şi să se distreze alături de mine.

Ce îţi doreşti de la Moş Crăciun?

Să-mi aducă înţelepciunea şi puterea de a rezolva capitolele încă tulburate ale vieţii mele. I-am dat o sarcină destul de grea, dar s-o descurca el cumva. (râde)

Care este cea mai frumoasă amintire din copilărie legată de Crăciun?

Totul legat de Crăciunul din copilărie are o aură de magie. Din momentul în care l-am pierdut pe tata, Crăciunul nu a mai fost niciodată la fel.

Unde petreci Crăciunul şi Revelionul?

De Crăciun voi fi acasă, iar Revelionul îl fac, ca de atâţia ani, pe scenă. De data asta, la Piteşti, Curtea de Argeş şi Bucureşti.

Profiţi din plin de perioada sărbătorilor şi apoi intri la dietă sau eşti cumpătată?

O să mănânc de toate, dar nu fac excese. Oricum plănuiesc un fel de detox după Sărbători, pentru că am avut o alimentaţie dezordonată în ultima vreme, fiind mereu pe fugă. Corpul îmi cere un boost de vitamine şi energie bună.

Ce aşteptări ai de la anul care vine?

Ca la orice început de an, am planuri frumoase şi entuziasm, dar aşteptările cele mai mari le am de la mine. Vreau să pot lua cele mai bune decizii pentru parcursul meu profesional şi să învăţ tot mai multe lucruri noi pentru desăvârşirea mea ca artist.

Îmi doresc din suflet un album, care ar veni după mulţi ani, şi concerte de calitate pentru oamenii care iubesc muzica mea.