Interviu

EXCLUSIV Andreea Perju ni le prezintă pe fiicele ei, Ada şi Mara

EXCLUSIV Andreea Perju ni le prezintă pe fiicele ei, Ada şi Mara camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

Are acasă două mici blonde, care-ai putea jura că sunt nordice. Şi sunt atât de diferite, că nu ştim cum de sunt surori. Andreea ne asigură că fiecare a luat ceva de la ea, chiar dacă au firi opuse.

Ai spune că Andreea Perju este o răsfăţată a sorţii, de vreme ce viaţa ei e pictată în atâtea nuanţe sclipitoare. Şi că la fel sunt şi fetele ei şi ale lui Cristi Dociu! Doar că actriţa, care a avut o copilărie grea şi marcată de pierderea mamei la vârsta de 12 ani, încearcă să echilibreze lucrurile şi să le ofere Marei (9) şi Adei (5) o copilărie normală, cu daruri, dar şi cu restricţii, cu bucurii, dar şi cu mici mustrări. Anul acesta, însă, Moşul a aflat că fetele au fost cuminţi şi a venit cu sacul plin.

OK!: Ce aromă au amintirile tale de Crăciun?
Andreea:
De mandarine, de portocale şi... de copilărie.

Cum era Crăciunul în copilăria ta?
Andreea: Era mai simplu decât e acum, dar cred că-l simţeam mai profund decât îl simt fetele mele. Acum, copiii având milioane de jucării, de puzzle-uri, lego, venind Moşul peste tot, eu nu simt că se bucură la fel de tare. Eu îmi doream lucruri mai simple şi, în momentul în care le primeam, aveau un impact mai mare decât îl au jucăriile astea noi asupra lor. Cred că generaţia copiilor mei este caracterizată de verbul „a vrea“ şi are impresia că i se cuvine orice, iar asta creează un dezechilibru.

Când erai tu copil, ce verb caracteriza generaţia ta?
Andreea: „A avea nevoie“. (zâmbeşte) Eu îi scriam Moşului că vreau nişte carioci... Ţin minte că, în fiecare an, Moşul îmi aducea două banane, două portocale, două mandarine, chiloţi, şosete şi un maieu. În fiecare an!

Cum ar primi un astfel de cadou Mara?
Andreea: Să o întrebăm pe ea.
Mara: Nu, n-am nevoie. N-ar fi de mine.
Andreea: Ai văzut?

Tu, Ada, ce-ai zice de un asemenea cadou?
Ada: Am destule haine, dar fructele ar fi bune. Mie-mi plac clementinele.