Interviu

EXCLUSIV Carmen Brumă & Adina Halas - „Dacă se va mărita Carmen, în luna de miere va merge cu mine!“

EXCLUSIV Carmen Brumă & Adina Halas - „Dacă se va mărita Carmen, în luna de miere va merge cu mine!“ camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

Din generaţia lor, sunt printre puţinele care au reuşit să se reinventeze şi să ţină pasul cu schimbările din showbiz. Şi, din fericire, şi prietenia lor a rezistat în timp.

Pentru cine-şi mai aminteşte emisiunea Noaptea târziu cu Mircea Badea şi Oreste de la Antena 1, îşi reaminteşte şi de ele de acum 20 de ani, anume o brunetă şi o blondă care condimentau atmosfera late-night show-ului cu prezenţele lor sexy. De acolo, asistentele TV Carmen Brumă (42) şi Adina Halas (39) au migrat către alte formate de televiziune, ca realizatoare şi prezentatoare, printre care şi matinalul Trezirea la Realitate, de la Realitatea TV. Dar marele câştig al acestor 20 de ani de prezenţă în showbiz îl reprezintă prietenia ce s-a legat între aceste două femei senzaţionale. Între timp, ambele şi-au diversificat activitatea, dar au devenit şi mămici de băieţi. Deci cu atât mai multe subiecte de dezbătut la o cafea.

OK!: Suntem într-o zi specială, în care tu, Adina, mai adaugi un an.
Adina: Da. La anul deja schimb prefixul! Hai să zicem că la anul fac... 20 de ani. (râde)
Carmen: a schimbat deja prefixul şi pare că a supravieţuit.
Carmen: Deci nu te plânge de faţă cu mine! (râde)
Adina: Adevărul e că acum, la 39 de ani, mă simt mult mai bine decât la 29 sau chiar la 19. Atunci poate că arătam mai bine în fustă scurtă. Dar nu prea ştiam ce voiam, uneori eram închistată, alteori prea rebelă... Eram un om al extremelor. Acum sunt asumată, îmi place unde sunt, ştiu ce am de făcut, ce am de lucrat la mine, dar şi ce nu pot schimba. Am evoluat şi îmi place că am acea stare mentală la care visam atunci când eram mai tânără.

E vreun stres real legat de pragul de 40 de ani?
Adina: Nu, nu cred.
Carmen: Dar tu de unde ştii? Stai să treci de 40. (râde) Adevărul e că nu e niciun stres, totul vine din mintea ta – ca aproape orice pe lumea asta. La fel şi controlul kilogramelor, totul ţine de cât de corect te setezi. 40 poate fi o simplă cifră, dacă îţi propui asta.

Dar 22, vârsta prieteniei voastre, cum se simte?
Carmen: Groaznic! (râde)
Adina: Prietenia noastră s-a maturizat. Acum îmi dau seama ce pot să fac şi ce nu în relaţia noastră, ce ar deranja-o pe Carmen, ce fel de om este ea, cum aş putea s-o ajut ca s-o potenţez ori s-o ajut chiar lăsând-o în pace, în anumite situaţii. În primii ani, nu-ţi dai seama de lucrurile astea.
Carmen: La început, a fost o perioadă în care stăteam excesiv de mult împreună, pentru că lucram împreună, n-aveam cum să păstrăm distanţa, iar prieteniile de lungă durată, ca orice relaţie de altfel, au nevoie de pauză, au nevoie de aer, de spaţiu. Eu cred că şi într-o relaţie între un bărbat şi o femeie lucrurile stau la fel. Nu trebuie să-l sufoci pe cel de lângă tine, ci să-i laşi spaţiu. Asta am făcut şi noi, instinctiv. Pur şi simplu, când simţeam că era prea mult din una în spaţiul celeilalte, luam pauză şi reluam lucrurile când ne linişteam, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

V-aţi reproşat vreodată lucruri grele?
Adina: Daaa! N-au existat însă lucruri care duc, de obicei, la despărţiri definitive. Adică nu ne-am certat niciodată pe acelaşi bărbat sau din cauza banilor.

Dar la modul: „Eşti prea...“?
Carmen: Cum să nu? Astea ni le spunem periodic.
Adina: O dată pe an, ne întâlneam la o cafea şi ne spuneam ce nu ne convine. Acum se întâmplă mai rar să facem asta, pentru că relaţia noastră s-a aşezat şi au rămas mai puţine lucruri nespuse.
Carmen: Însă atunci, în primii ani de prietenie, luam acea cafea anuală în care ne „reglam conturile“, ne spuneam ce aveam pe suflet. Uite, de exemplu, acum 15-20 de ani nu te puteai baza pe Adina. Adică, atunci când aveam matinalul, mă duceam şi o trezeam! Altfel era nenorocire, nu apărea la emisiune! Cumva, Adina a fost primul meu „copil“.
Adina: Chiar aşa! Înainte, când se întâlnea Carmen cu mama, începeau să se plângă una alteia de cum eram îmbrăcată, că nu purtam geantă...
Carmen: Da, pentru că nonstop eu aveam grijă de ea, fiind mai mare. Eu negociam şi pentru ea contractele, eu aveam grijă dacă plecam la filmare să am cu mine două perechi de pantofi, două perechi de ciorapi, şerveţele... Pentru că ea în permanenţă uita să-şi ia tot felul de chestii.
Adina: Acum sunt ca o maşinărie germană bine unsă! Sunt cu totul altă persoană. Am început să-mi reglez ritmul pe la 25-26 de ani, atunci când Carmen nu m-a mai dădăcit atât de mult şi a trebuit să mă descurc.
Carmen: Deci trebuia să dispar eu ca să se maturizeze ea! (râde)

Mai aveţi lucruri uitate la cealaltă?
Carmen: A, cu siguranţă!
Adina: Dar avem multe lucruri la fel!
Carmen: Ani de zile ne-am îmbrăcat la fel. Şi, de multe ori, se întâmpla să ne luăm aceleaşi haine, fără să vorbim una cu alta.
Adina: Sau se mai întâmpla să ne mai dăm una alteia haine.

Voi aţi intrat în modelling şi TV într-o perioadă când abia se forma showbiz-ul. Ar fi mai uşor sau mai greu de intrat acum?
Carmen: Azi e o ofertă mult mai mare şi pare că se intră mult mai uşor, iar orice fată care vrea să intre în televiziune crede că e vorba doar despre cum să te dai cu gloss pe buze.

Poate dacă n-ar avea succes fetele cu gloss pe buze...
Adina: Contează şi gloss-ul, dar până la un punct. Contează foarte mult să ştii şi profesional ce se întâmplă acolo. Pe de altă parte, şcoala de televiziune pe care am făcut-o noi la vremea aceea nu cred că se mai face acum.

Vouă v-a fost greu să demonstraţi că aveţi mai mult decât picioarele frumoase şi gloss-ul ăla?
Carmen: Da, ne-a fost foarte greu, pentru că toată lumea vedea picioarele şi gloss-ul.
Adina: Şi mulţi nu înţelegeau că noi facem parte şi din echipa din spatele camerelor de filmat. A trebuit să ne luptăm cu această prejudecată, care din păcate există şi acum. Mai primim întrebări de genul: „Dar tu serviciu ai?“ sau „Ce faci toată ziua?“. Păi, dacă ai sta după mine toată ziua, ai vedea că scriu zilnic pe adinahalas.ro articole de lifestyle, beauty şi travel; că am rubrica săptămânală de la Vorbeşte Lumea, unde prezint produse cosmetice homemade; că am, de trei ani încoace, emisiunea Trăieşte Smart, în fiecare vineri la Smart FM, de la ora 20.00; că fac campanii pentru diverse branduri...

Modifică Setările