Interviu

Exclusiv Catrinel Sandu: "La cât de mulţi suntem, e nevoie de disciplină"

Exclusiv Catrinel Sandu: "La cât de mulţi suntem, e nevoie de disciplină"

După o perioadă grea, în care şi-a pierdut tatăl, am regăsit-o pe Catrinel în sânul familiei sale - alături de fiicele ei, dar şi de viitorul soţ, medicul stomatolog de care s-a îndrăgostit după divorţ în America, Steve, şi fiii lui, Luke (cel mare - foto: în picioare) şi Mark. O familie despre care am înţeles că este sursa ei de echilibru şi energie, care o ajută să meargă cu încredere înainte, aşa cum şi-ar fi dorit, de altfel, şi tatăl ei.  

Cum sunt după-amiezile voastre în familie? E o nebunie sau totul e disciplinat, cu 4 copii?
Steve Cu atâţia copii şi programul încărcat pe care-l avem, încercăm să ne împărţim între şcoală şi diverse activităţi. În plus, Catrinel are orele de balet, iar eu sunt la cabinetul de stomatologie, cu toţii suntem ocupaţi. Aşa că valsăm între cumpărături, şofat, îmbrăcat şi dus copiii la şcoală, serviciu, iar la cât de mulţi suntem, e nevoie de disciplină.
Cine face micul dejun?
Sara Steve face french toast şi clătite foarte bune.
Catrinel Credeam că eu fac mai mult micul dejun. Dar văd că au votat: Steve îl face de mai multe ori. (râde)
Vă amintiţi ce aţi făcut când aţi petrecut prima zi împreună ca familie?
Mark Cred că am ieşit la cină, la sushi.
Steve Bună memorie, Mark!
Catrinel Dar cred că mai mult au socializat cu toţii când am fost la plajă.
Sara Daaa, aşa e!
Catrinel Atunci s-au şi jucat împreună.
Băieţi, pentru voi a fost dificil să vă împrieteniţi cu fetele, fiind vorba de două surioare mai mici?
Luke
Nu, deloc. Sara şi Lara sunt nişte copii minunaţi.
Sara Fraţii noştri sunt foarte amuzanţi.
Nu vă ciondăniţi niciodată?
Chiar deloc. Cu ei deloc. Dar eu cu Lara câteodată ne mai certăm. (râde)
Steve Cred că aşa este echilibrată situaţia. Dacă erau doar băieţi sau doar fete, atunci chiar ar fi apărut certuri.
Catrinel E bine şi că au vârste diferite. Fiindcă se şi pot juca împreună, dar au şi activităţi specifice separate. Băieţii stau o săptămână la noi, una la mama lor, iar când fetele ştiu că vin băieţii, spun: „Să ne organizăm, să luăm tot ce ne trebuie...“. (râde) Noul entry sunt jocurile video pe care le joacă uneori toţi patru. Şi pentru că mă întrebai ce am mai făcut special ca familie, am fost şi în Colorado la munte, la sora lui Steve. Aceea a fost o vacanţă foarte frumoasă.
Sara Sora lui are şi un câine.
Chiar aşa, v-aţi gândit să vă luaţi şi un câine?
Catrinel
Am discutat despre asta şi vrem, da. Dar e un proiect în aşteptare, fiindcă acum, de când tata s-a dus, totul s-a schimbat. Mama va veni să stea cu noi.


Va sta pe termen nelimitat?
Urmează să vedem. Cred că îi va fi greu. Ştiu că mi-e mie greu, îmi imaginez cum e pentru ea. O luăm pas cu pas, dar ştim sigur că va sta mai mult la noi decât aici. Şi, ca regulă, probabil că va sta aici în primăvară şi vară şi cu noi toamna şi iarna. Dar urmează să vedem cum vor decurge lucrurile.
Pomenind de dispariţia tatălui tău, v-aţi pus problema să amânaţi nunta?
Da. Am avut şansa să discut asta chiar cu tatăl meu, înainte să se stingă. El a aşteptat acest moment al nunţii noastre, l-a iubit mult pe Steve, s-a pregătit pentru acest eveniment. Iar când eu am fost lângă el, mi-a spus: „Orice se întâmplă, vreau ca voi să mergeţi înainte cu nunta. Asta este dorinţa mea: să vă căsătoriţi atunci când aţi stabilit, eu voi fi lângă voi, chiar dacă nu fizic“. Chiar şi mama a spus: „Viaţa ta trebuie să meargă înainte, fiindcă orice am face nu îl vom aduce înapoi“. Iar eu ştiu că tata va fi fericit dacă nu amânăm nunta.
Frumos spus. Şi cam cum plănuiţi nunta?
Noi deja am cam aranjat totul înainte să venim în România. Mai avem doar câteva detalii, cum ar fi DJ-ul, împărţitul invitaţilor la mese. Am început cu 17 invitaţi şi acum am ajuns la 100 şi ceva. Să vedem cine poate zbura şi cine nu din România acolo...
Unde va fi organizată?
E un resort în Florida. Ne-a plăcut mult cum arată, are un feeling de Bahamas. Vom sta acolo trei nopţi.
Şi va fi pe 11 noiembrie. Ce semnificaţie are această dată pentru voi?
Steve
Acum trei ani, când eu şi Catrinel am fost la prima noastră întâlnire într-un parc, am stat mult de vorbă. Şi aşa facem în fiecare seară de-atunci, fie că suntem împreună, sau ea e în România, stăm la telefon şi vorbim în fiecare seară. Şi ni se întâmplă foarte des ca, în timp ce vorbim, să ne uităm la ceas şi să vedem că este ora 11:11.
Catrinel Devenise obsesiv. De câte ori vorbeam sau ne gândeam unul la altul, ori era 11:11 ori 1:11. Dar mai mult prima variantă. Aşa că am căutat pe Google să vedem semnificaţia şi este una foarte frumoasă, pozitivă: înseamnă că eşti pe calea cea bună, că te afli la un început de drum pe care trebuie să continui încrezător. De câte ori e ora asta şi suntem departe unul de altul, ne dăm mesaj. Aşa am ajuns să stabilim această dată. Încă de pe când glumeam legat de ideea de nuntă, iar eu spuneam că nu vreau să mă mai căsătoresc. „Dar dacă o vom face vreodată, hai s-o facem pe 11.11“, spunea el. Şi eu, care credeam că nu se va întâmpla, ziceam: „OK, aşa va fi“. Ce a fost funny e că atunci când în sfârşit am bătut data-n cuie, am văzut că pică luni şi m-am gândit că în România nu se fac nunţi lunea. Dar fiindcă atunci în America este Ziua Veteranilor, va fi zi liberă, deci weekend prelungit. Am data asta şi pe inelul de logodnă. Deci totul se întâmplă cu un motiv.
Cum te-a convins Steve să te căsătoreşti din nou?