Interviu

EXCLUSIV Cristi Borcea, tată de nouă ori. Ce relaţie are cu moştenitorii lui: "Toţi se înţeleg bine, chiar dacă trei sunt în America"

EXCLUSIV Cristi Borcea, tată de nouă ori. Ce relaţie are cu moştenitorii lui: "Toţi se înţeleg bine, chiar dacă trei sunt în America" camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

Cristi Borcea are nouă copii, este un tată împlinit. Exclusiv pentru OK! Magazine, afaceristul a vorbit despre cum se înţelege cu ei.

Şi toţi copiii cum se înțeleg între ei, cât de des vorbiți, cât de des îi vedeți?

Cristi: Sunt atât de fericit că toți copiii mei se înțeleg bine între ei și comunică constant, chiar dacă trei locuiesc în America. Este cea mai mare realizare a mea şi sunt mândru că am această familie extinsă. Am grijă să vorbesc zilnic cu ei. Dar faptul că toţi copiii mei se înţeleg bine, se sprijină şi au legat o relaţie atât de strânsă este pentru mine cel mai preţios cadou.

Valentina: Copiii vorbesc pe video-call foarte des şi se interesează unii de alţii. Se văd în vacanţe sau ori de câte ori este posibil. Lui Cristi îi plac copiii foarte tare şi e foarte sensibil, îi ţine uniţi, ei trebuie să se aibă unii pe alţii.

Aveţi ceva să vă reproşaţi în ceea ce priveşte relaţia cu ei?

Cristi: În faţa copiilor un părinte nu îşi permite să arate reproşuri. Iar în faţa mea, când mă gândesc la copiii mei, am convingerea că am făcut şi fac totul pentru ei. Le ofer toate condiţiile să crească şi să se dezvolte aşa cum le este cel mai bine, mă asigur că vor deveni adulţi echilibraţi şi fericiţi, cu valori de viaţă frumoase. Le ofer şi toată iubirea de care sunt capabil, iar din acest punct de vedere, nu am ce să-mi reproşez. Poate altcineva ar fi făcut altfel, dar fiecare dintre noi este responsabil de alegerile lui, iar eu mi le asum pe ale mele în totalitate. Şi nu ţin cont de judecăţile nimănui.

Dar acum mai aveţi răbdare cu cei mici? Cum percepeţi paternitatea după ce aţi crescut, deja, cinci copii?

Când decizi să faci un copil, îţi asumi şi creşterea şi educarea lui. Eu mi-am asumat această responsabilitate de fiecare dată şi investesc tot timpul şi energia pe care le am la dispoziţie. Dar mai mult decât atât, îmi place şi mă bucură să îmi petrec timpul cu ei, mă încarcă cu energie, mă binedispun, am răbdarea necesară de a interacţiona şi de a mă conecta cu ei în fiecare joc al nostru. Iar asta este ceea ce face orice părinte care îşi iubeşte copiii, indiferent de momentele mai puţin liniştite.

Voi v-aţi dorit trei copii sau a fost o surpriză?

Valentina: Mi-am dorit foarte mult să fiu mamă şi cu Milan am rămas însărcinată de la prima încercare. După care am simţit că mai vreau copii, că e ceva minunat. Nu puteam să cer prea mult de la Dumnezeu, aşa că am sperat că vom mai avea măcar încă un copil. În cazul fetiţelor, am urmat un an şi jumătate de tratament, însă totul a meritat şi Dumnezeu ne-a făcut surpriza de a fi doi, de data asta. Cristi îşi dorea fetiţă, la ecografia gemenelor spunea că măcar una să fie fetiţă, să semene cu mine, să fie o Valentina mai mică. Şi aşa a fost, căci Indira seamănă cu mine, Rania cu el.

Îţi dedici tot timpul copiilor sau ai şi un job? Îţi doreşti un business al tău?

Mă implic aproape în toate afacerile familiei, sub îndrumarea lui Cristi. În ultimii cinci ani mi-am dedicat timpul şi studiului. Eu sunt o fire foarte organizată, notez tot, fac totul conform agendei.

Îmi spuneai că ai început nişte cursuri. Mai ai răbdare să studiezi acum, cu atâta treabă şi cu trei copii?

Da, mie îmi place foarte mult să învăţ, sunt foarte organizată. Acum urmez cursurile de “Strategie de business şi marketing” la universitatea Cornell din America. Am mai multe cursuri în plan, pentru că mi-am redescoperit iubirea de carte. Şi liceul l-am terminat tot în America şi m-am obişnuit cu sistemul de studiu de acolo. Nu suntem atotştiutori doar din experienţă şi vreau să mă perfecţionez.

Şi Cristi e mândru de tine, că te-ai apucat, din nou, de şcoală?

Da, mi-a zis că nu ştie cum de mai am răbdare, dar că e foarte mândru de mine. Îmi place să-i arăt mereu notele, pentru că nu de puţine ori am promovat cu punctaj maxim.

Regreţi că ai renunţat la cariera de model?

Aş fi putut să continui, dar nu mi-am dorit. Am avut foarte multe proiecte realizate la care doar visam înainte şi după ce le-am dus la bun sfârşit am zis că e momentul să pun şi viaţa personală pe primul loc. Şi n-am niciun regret în acest sens.

Pare că ai lumea la picioare şi totuşi o să te întreb dacă ai vreo dorinţă neîmplinită, un vis al tău?

Nu-mi doresc ceva anume, ci lucruri care pot părea banale, dar sunt esenţiale: să ne fie bine, să fim sănătoşi, să fie copiii bine, căci odată cu creşterea lor, ca mamă, începi să ai toate temerile lumii. Eu sunt şi o mamă implicată şi poate par puţin posesivă, dar asta pentru că-i ador. Mă gândesc mereu la viitorul lor, vreau să-i protejez.

Apropo de viitorul lor, visezi să îi trimiteţi la şcoli în străinătate sau vrei să-i ţii pe lângă voi?

După cum spuneam, sunt cam posesivă. Ştiu că ar fi ideal pentru ei să plece la şcoli în străinătate, dar azi, uitându-mă la ei cât sunt de mici, i-aş ţine numai lângă mine (râde). Nu ştiu cum o să fie, dar sper să aleg ce e mai bine pentru ei atunci când va veni vremea.

Foto: OK! Magazine, Sorin Stana

Modifică Setările