Interviu

EXCLUSIV Diana Cavallioti & Eugen Kelemen, despre film, viaţa într-un cuplu de artişti şi fetiţa lor, Gloria

EXCLUSIV Diana Cavallioti & Eugen Kelemen, despre film, viaţa într-un cuplu de artişti şi fetiţa lor, Gloria

Când ai o mamă actriţă de comedie şi un tată director de montaj, e clar că joci într-o piesă bună. Vă invităm, deci, să vedeţi Gloria, mon amour!

E interesant să vezi cum rolul principal într-o familie de artişti îi revine, inevitabil, celui mai mic membru. Aşa s-a întâmplat, în urmă cu opt luni, şi în casa Dianei Cavallioti şi a lui Eugen Kelemen, când fix pe 1 martie Gloria a venit să le completeze viaţa. Acelaşi 1 martie când Diana a mai primit un Mărţişor preţios: nominalizarea la premiile Gopo pentru cea mai bună actriţă într-un rol principal, pentru prestaţia din Ana, mon amour. Un film care i-a adus atât râvnita statuetă, cât şi o nominalizare la Festivalul de Film de la Berlin – de unde echipa s-a întors cu Ursul de Argint pentru cea mai bună contribuţie artistică. Despre gloria din lumea filmului, dar şi despre Gloria de acasă, în cele ce urmează.

OK! Cum e toamna asta pentru voi?
Diana: O, foarte plină! Suntem într-o perioadă în care suntem noi doi singuri cu copilul, eu filmez pentru sitcomul Primăverii, am spectacole de teatru, Eugen lucrează... El a avut mai mult timp până acum să stea cu ea.
Eugen: Asta pentru că am avut o pauză. Dar deja am demarat un proiect nou, care se va încheia în aprilie anul viitor, deci voi fi cam zece ore pe zi în studio.

Diana, tu câte spectacole ai acum?
Diana: Aveam foarte multe, dar s-au triat de la sine, ceea ce într-un fel mă ajută, în alt fel îmi pare rău de ele – fie că nu mai joc eu în ele, fie că nu se mai fac, pur şi simplu. Iar de la Ana, mon amour încoace am început să am un program foarte aglomerat.

Ana, mon amour te-a dus şi la Berlin. Te vedeai ajungând pe un astfel de covor roşu?
Diana: Nu. A fost un moment special.
Eugen: Am fost foarte mândru de ea! Eu n-am putut s-o însoţesc atunci, dar am urmărit gala în direct şi, în momentul decernării premiilor, cred că am fumat opt ţigări în vreo zece minute! Mi-aş fi dorit să ia premiul pentru interpretare!
Diana: E complicat... Eu îmi doresc foarte mult să fac lucruri în care să arăt că pot şi că pot din ce în ce mai bine, dar niciodată – şi aici nu e nicio falsă modestie – nu mă gândesc la recunoaştere. Adică dacă vin lucruri, bine. Dar pentru mine important este să-mi dovedesc mie că am mai urcat o treaptă. Aşa cum e şi sitcom-ul de acum de la TVR2, Primăverii, care pentru mine este ceva super.

Ai mai jucat cu Maia Morgenstern?
Diana: Da şi cred că orice tânăr actor, după experienţa cu Maia, e transformat, pentru că învaţă o grămadă de lucruri de la ea, şi la cadru, şi la repetiţie, şi de la ea ca om, din cum se poartă cu colegii de orice vârstă. Este extraordinară! 

Comentarii

Modifică Setările