Interviu

EXCLUSIV! Ela Crăciun, despre momentele dificile din timpul pandemiei. De cine a fost nevoită să stea departe

EXCLUSIV! Ela Crăciun, despre momentele dificile din timpul pandemiei. De cine a fost nevoită să stea departe camera-retro icon Vezi galeria 5 poze

Exclusiv pentru OK! Magazine, Ela Crăciun a vorbit despre clipele în izolare, despre cum a fost nevoită să stea departe de cei dragi. Visează acum să se vadă cu restul familiei, să se simtă liberă.

Ce a fost cel mai greu în perioada asta pentru tine personal şi pentru familia ta?

Cred că am resimţit îngrădirea libertăţii, aşa cum s-a întâmplat în cazul tuturor. Mi-a luat timp să mă acomodez, să îmi restructurez obiceiul de a mă vedea cu prietenii şi să îi îmbrăţişez. Mi-am făcut griji pentru sănătatea familiei mele şi pentru cei apropiaţi şi a trebuit să înfrunt roller coaster-ul emoţiilor din această perioadă. Ca orice părinte cu copii de şcoală a trebuit să mă adaptez programului de învăţare online şi să îmi organizez timpul de lucru în mod diferit. Totul s-a schimbat în foarte scurt timp şi noi am trăit, în fiecare zi, cu incertitudinea. Probabil că una dintre cele mai dificle perioade a fost atunci când l-am lăsat pe Nicholas la bunici timp de două săptămâni. Soţul meu încă lucra şi nu am vrut să îl expunem unui risc. Distanţa faţă de cei dragi a fost cel mai dificil lucru de suportat în această perioadă.

Care a fost primul lucru pe care visai sa îl faci când vei ieşi din izolare?

Să merg la cosmetică şi la coafor:))) Cred că toate femeile înţeleg acest sentiment. Dincolo de glumă, cred că primul lucru pe care am visat să îl fac a fost să mă văd cu prietenii apropiaţi, să merg la birou şi să îmi revăd colegii. Aş vrea să îi îmbrăţişez pe toţi pentru modul în care s-au organizat să ducem emisiunea Numai de bine mai departe, de acasă. Am filmat 8 ediţii ale emisiunii, restructurând totul din mers pentru ca publicul nostru să primească informaţia la timp şi la aceeaşi calitate. Este o performanţă foarte mare pentru noi şi sunt tare mândră de noi din acest motiv.

Cum ai gestionat izolarea copiilor?

Am făcut compromisuri, atât eu cât şi ei. Au înţeles că trebuie să ne respectăm un minim spaţiu personal pentru a ne putea înţelege. Am făcut un program pe care să îl respectăm şi a funcţionat. Ei au făcut lecţiile pentru şcoală în timp ce eu am stat mai mult cu Nicholas şi m-am ocupat de subiectele pentru blog şi filmările pentru emisiune. Recunosc că am avut noroc cu casa părinţilor mei de la Sinaia, unde fiul meu, Alex, a creat o adevărată fermă de animale. Ne-am bucurat văzându-l pe Nicholas cum se joacă cu iepurii şi găinile din grădină sau alergând puii de raţă. Cred că, în această perioadă, ne-am apropiat mai mult şi am comunicat mult mai bine. Dincolo de disconfort am descoperit alte lucruri mai importante şi mai frumoase într-o familie.

Profesional, cum te-a afectat pandemia?

Nu pot spune că m-a afectat. Pandemia a dus oamenii mai mult în online, acolo unde este zona mea de confort. Blogul meu a fost luat cu asalt de părinţii care au căutat informaţii şi inspiraţie pentru a trece cu bine peste această perioadă. Video-urile cu reţete din rubrica #gatimacasa a avut peste un milion de vizualizări fiecare iar articolele despre cum ne petrecem timpul alături de cei mici au depăşit 30.000 de vizualizări pe blog. A fost o perioadă intensă, din punct de vedere profesional, dar m-a apropiat mai mult de publicul meu. Am făcut mai multe live-uri şi am vorbit mai mult cu părinţii, iar acest lucru m-a făcut să îi înţeleg mai bine şi să le cunosc preocupările.

Ţi-ai făcut vreo promisiune, gen după pandemie nu voi mai face..... nu ştiu ce?

Da, după pandemie mă voi opri, pentru o perioadă, din gătit reţete de prăjituri.🙃 Statul în casă şi gătitul au avut şi efecte nedorite, vizibile cu ochiul liber.

De ce nu te credeai în stare şi ai făcut acum de voie, de nevoie?

Am făcut foarte multe lucruri noi în această perioadă. Nu credeam că mă pt organiza singură atât de eficient. Nu credeam că pot face o emisiune fără să filmez în studio. Nu credeam că pot învăţa să fac unghii cu gel sau că mă pot coafa atât de bine singură. Toţi am învăţat ceva în pandemie. A fost ca un cutremur major care ne-a rearanjat viaţa, scoţând la suprafaţă lucruri incredibil de frumoase despre noi.

Ţi-ai aniversat ziua in pandemie, cum a fost?

A fost surprinzător de frumos. Am intrat live cu cititorii mei pe Facebook şi Instagram şi m-am bucurat de toate urările lor. Prietenii şi colegii m-au copleşit cu mesaje frumoase şi flori, iar colegii mei de la Dimineaţa cu Răzvan şi Dani mi-au adus un tort în direct. Aceste momente în care nu ne putem vedea au reuşit să ne dezvolte şi mai mult empatia şi umanitatea. Colaboratorii şi clienţii mei m-au surprins cu donaţii pentru campania pe care am lansat-o cu o săptămână înainte, "Fă-mi cadou o faptă bună". Cei care îmi citesc blogul şi mă urmăresc au fost îndemnaţi să îmi doneze un cadou sub formă de bani sau produse. Acestea au fost donate persoanelor afectate de izolare şi care nu şi-au permis să îşi cumpere alimente pentru masa de Paşte.

Care a fost ideea balconului? Plănuieşti şi un party după ce trece nebunia?

Ideea balconului a venit din nevoia unui loc de joacă pentru copii in curtea noastră micuţă. Voiam să le creez un spaţiu în care să petreacă mai mult timp în aer liber. Am reuşit, cu ajutorul prietenei mele Diana Stoicescu, care este designer de interior, să creăm un loc de vis. Am făcut comenzi on-line, iar în câteva zile am primit totul acasă. La crearea locului de joacă au participat şi cei mici, cu idei creative. Aşa am reuşit să creăm o oază de linişte. Acum urmează balconul Alesiei😉, îşi doreşte un loc numai pentru ea.

Modifică Setările