Interviu

Exclusiv! Fiul Ancăi Serea pleacă la studii în străinătate. La 18 ani, David ştie ce îşi doreşte: "Vreau să profesez la o universitate"

Exclusiv! Fiul Ancăi Serea pleacă la studii în străinătate. La 18 ani, David ştie ce îşi doreşte: "Vreau să profesez la o universitate" camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

Pentru prima oară, fiul cel mare al Ancăi Serea a dezvăluit amănunte despre viaţa sa, curând va pleca la studii în străinătate. A oferit un interviu exclusiv pentru OK! Magazine.

Anca Serea a devenit pentru prima oară mamă la 21 de ani. Primul ei copil este David, cel care a împlinit deja 18 ani. Vedeta se mândreşte cu el şi îşi aduce aminte cu drag de clipele când l-a adus pe lume: "Mergeam în mare viteză cu mari emoţii şi nerăbdare la Spitalul Universitar pentru a-l aduce pe lume pe David. Prima mea binecuvântare de mamă la doar 21 de ani, din iubire şi recunoştinţă! Astăzi, nu ştiu cum de au trecut anii, ştiu doar că am crescut împreună şi am devenit mai bună datorită ţie. Îţi mulţumesc pentru fiecare zi şi pentru fiecare lecţie ❤️! Te iubesc, băiatul meu!”

Anii au trecut, iar tânărul se pregăteşte să meargă la studii în străinătate. 

OK!: Am aflat că eşti foarte interesat de filosofie şi vrei ca acesta să fie drumul tău în viaţă. Ştiam că eşti pasionat de medicină.

David: Aşa este, pentru o perioadă lungă de timp am sperat să mă duc în lumea academică a medicinii. Dar mai mult pe cercetare, nu să practic medicina în spitale. Dar, în ultimii ani, am realizat că sunt pasionat de filosofie şi că medicina nu este pentru mine, citind şi vorbind cu oameni din domeniu. Realizând asta, am ales filosofia.

OK!: Şi-ai ales o facultate din străinătate.

Aş vrea să rămân în Europa, ca să fiu aproape de familia mea. Şi să mă văd cât se poate de des cu ei, cel puţin de două ori pe an. Poate în Olanda sau Anglia. După ce termin masterul acolo, sper să ajung undeva în State sau pe alt continent, să fac doctoratul, apoi să mă întorc în ţară şi să încerc să profesez la universitate.

OK!: De ce te-ai întoarce în ţară? Căci profesorii nu duc chiar o viaţă minunată.

Aşa este, la noi profesorii nu sunt trataţi şi respectaţi aşa cum ar trebui. Nici plătiţi cum ar trebui şi nici beneficiile pe care ar trebui să le aibă nu le au. Dar nu mă interesează asta, eu vreau să profesez în ţara mea. Vom vedea, peste ani, când voi fi asistent universitar, dacă voi mai gândi ca acum. Altfel, pot rămâne acolo, în străinătate. Pe mine mă interesează de ţara mea şi ar trebui să ne intereseze pe toţi.

OK!: Ce nu-ţi place, acum, în România?

E clar că avem lacune în educaţie, plecând de la vârstele de câţiva ani şi până la adolescenţă. Iar studiile avansate de aici nu ţin pasul cu studiile de afară. Avem o lipsă gravă de profesori. Şi asta din pricina sistemului politic pe care îl avem şi încă îl susţinem de 30 de ani încoace. Peste noapte nu se schimbă nimic, dacă nu ieşim la vot şi nu ne facem auziţi. La suprafaţă, România este plină de greşeli. Mă refer la cele mai simple chestii, cum ar fi străzile, cozile din spitalele de stat etc. Iar lucrurile acestea ar putea fi rezolvate foarte uşor, numai că nimănui nu-i pasă.

Modifică Setările