EXCLUSIV! Joe Kosinski (“TRON: Moştenirea”): “L-am făcut fericit pe Jeff Bridges”

5 aprilie, 2011

Regizorul blockbusterului SF ne-a dezvăluit, în premieră pentru OKmagazine.ro, secrete din culisele filmului care a readus pe ecrane universul incitant al jocurilor virtuale. Dar, pe cât de simplu ar putea părea subiectul, pe atât de ambiţios s-a dovedit a fi proiectul ce continuă legenda „TRON” după 28 de ani.

Regizorul blockbusterului SF ne-a dezvăluit, în premieră pentru OKmagazine.ro, secrete din culisele filmului care a readus pe ecrane universul incitant al jocurilor virtuale. Dar, pe cât de simplu ar putea părea subiectul, pe atât de ambiţios s-a dovedit a fi proiectul ce continuă legenda „TRON” după 28 de ani.

Cu studii în arhitectură şi o pasiune nebună pentru designul 3D, Joe (36) se aştepta să fie recrutat de vreunul din studiourile-gigant specializate în filme de animaţie. N-a fost să fie Pixar, dar totul răul spre bine! În 2007, Walt Disney Pictures l-a angajat pe tânărul al cărui portfoliu era constituit doar din reclame (e drept, multipremiate) să regizeze un remake al filmului „Logan’s Run” din anii ’70. Doi ani mai târziu, graţie unei tehnologii de ultimă oră, juniorul Joe a readus pe ecrane continuarea SF-ului „TRON” (1982). Dacă în versiunea din anii ’80 Kevin Flynn (interpretat de Jeff Bridges) ajunge să fie divizat în molecule şi transportat în interiorul unui computer, unde trebuie să dea o luptă pe viaţă şi pe moarte, acum fiul său, Sam (interpretat de Garrett Hedlund), în vârstă de 27 de ani, se aventurează în aceeaşi lume pentru a descoperi ce i s-a întâmplat cu adevărat tatălui său. În cadrul unei conferinţe de presă virtuale, redactorul OK! România Andreea Glodea l-a luat la întrebări pe tânărul regizor în vârstă de 36 de ani despre toate cele de mai sus. Şi numai!

Foarte presat! Primul film a fost extrem de ambiţios, atât grafic, cât şi în materie de concept şi tehnică. Mi-am dorit ca filmul pe care eu l-am regizat să fie la fel, ba poate chiar mai mult!

A contribuit şi menţiunea „Moştenirea” la senzaţiile astea? Din punct de vedere al scenariului, cei 28 de ani care s-au scurs de la apariţia primului „TRON” s-au dovedit o provocare. Pe de altă parte, mi s-a părut important că am dat naştere unui proiect care n-a depins ca poveste de întâia versiune.

Apropo de asta, prima versiune n-a fost considerată un hit de box-office...

Primul „TRON” a fost, conceptual, cu decenii înaintea vremurilor în care a fost lansat. Acum, noţiuni precum „spaţiu virtual” sau „avatar” sunt cunoscute de mai toată lumea. În plus, eu am încercat să dezbat şi relaţia tată-fiu, fără a mă axa exclusiv pe partea science-fiction.

Cât de deschis a fost creatorul original „TRON”, Steve Lisberger, la a actualiza şi adapta universul „TRON” la secolul 21?

A fost foarte deschis şi s-a dovedit o verigă importantă a echipei de creaţie. S-a considerat „consilierul spiritual” al proiectului nostru şi ne-a ajutat să căpătăm viziunea de ansamblu mai uşor.

Cum s-a simţit Jeff Bridges când s-a văzut din nou tânăr?

Cred că l-a frapat puţin, la început. Mi-a descris momentul când s-a văzut prima oară aşa, pe peliculă, ca fiind la fel de intens ca cel în care şi-a auzit vocea înregistrată pe o casetă. Nu e chiar la ce mă aşteptam (

).

Cum exact aţi reuşit acest proces de întinerire?

I-am modificat faţa în computer conform parametrilor săi faciali de la vârsta de 35 de ani, din filmul „Pe urmele lui Jesse” (1984). Şi aşa l-am făcut fericit pe Jeff Bridges!

E mai greu pentru un regizor să lucreze la un film SF decât la o dramă/comedie?

Provocarea cea mai mare pentru un regizor SF este absenţa locaţiilor. Totul a trebuit să fie creat de la zero. Mi-am dedicat un an din viaţă creionării lumii din „TRON” înainte ca eu şi echipa mea să ne apucăm de treabă.

Cillian Murphy are o apariţie scurtă în „TRON: Moştenirea”. Putem interpreta asta drept o colaborare care e posibil să fie reluată pe viitor?

Da, puteţi (

).

De ce aţi investit 13 milioane de dolari numai în costume?

Pentru că au fost făcute din fibră reflectorizantă. Ăsta a fost un lucru important pentru mine, ca personajele să se reflecte unul pe celălalt, un lucru aproape imposibil de realizat în postproducţie.

Olivia Wilde din serialul „Doctor House” are şi ea un rol în „TRON: Moştenirea”. De ce ai ales-o pentru rolul Quorra?

Îmi place foarte mult de ea, e o actriţă inteligentă, fermă şi foarte sexy. Doar pe ea am chemat-o la audiţii pentru acest personaj. Şi aşteptările mi-au fost pe deplin satisfăcute!

Sunt fanul lor şi am colaborat în 2007 la un demo. Le-am cerut să-mi creeze o mostră de muzică clasică cu influenţe electro. Şi ce-a ieşit... am rămas fără cuvinte! Sunt incredibili!

Primul „TRON” a fost considerat un film pentru tocilari. Nu ţi-a fost teamă că şi continuarea va fi percepută la fel?

O, ba da! Dar am încercat să demarăm o campanie virală cum că e un film pe care nu doar tocilarii îl vor aprecia. Şi s-a dovedit eficientă.

Am trăit, pentru vreo trei ani. Dar e mai plăcută cea de toate zilele.

„TRON: Moştenirea” este distribuit pe DVD şi Blu Ray de Pro Video, la preţul de 49,9, respectiv 99,9 lei.

Foto: Disney Enterprises. All Rights Reserved.



Recente pe Ok! Magazine

Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg
CRBL și Elena, Instagram PNG
Cum sa te imbraci stilat si confortabil in timpul calatoriilor Top 3 sfaturi jpg
FotoJetDouglas jpg
Shannen cu batic jpg