Interviu

EXCLUSIV La 50 de ani, Dana Săvuică e adepta intervenţiilor estetice: "Vreau să înaintez frumos în vârstă"

EXCLUSIV La 50 de ani, Dana Săvuică e adepta intervenţiilor estetice: "Vreau să înaintez frumos în vârstă" camera-retro icon Vezi galeria 5 poze

La 50 de ani, Dana Săvuică trăieşte una dintre cele mai frumoase perioade din viaţa sa. Exclusiv pentru OK! Magazine, vedeta a recunoscut că este adepta intervenţiilor estetice, vrea să fie frumoasă şi la 80 de ani.

Acum te placi mai mult decât te plăceai la 40 de ani?

Da, mă plac. Îmi place acest „je m’en fou“ al meu. Nu mă mai interesează ce spune lumea, mă interesează numai de ceea ce mă bucură şi mă alimentează cu energie pozitivă.

Citeşte şi: Dana Săvuică, viaţa la 50 de ani. Cât de fericită e la patru ani de la divorţ

Ce mai ai de retuşat?

Vreau să înaintez frumos în vârstă şi voi face tot ce e necesar să-mi menţin corpul. Am fost recent la Istanbul, la Estetik International, şi am stat de vorbă cu celebrul Doctor B, pe care l-am întrebat ce să le răspund românilor care-mi spun că n-am nevoie de intervenţii, că oricum am îmbătrânit. Şi el mi-a răspuns simplu: „Toată lumea are o casă, o maşină. Casa ţi-o zugrăveşti? Da. Maşina ţi-o speli? Da. Cu ce trăieşti în fiecare zi, cu ce ieşi pe uşă? Cu corpul tău. Corpul tău nu este casa ta, de fapt? Păi, atunci de ce nu-l îngrijeşti şi-l laşi să cadă peste tine?“. Mi s-a părut genială percepţia asta. Aşa că de ce să nu am grijă de corpul meu? De ce să nu înaintez în vârstă dându-i ceea ce are nevoie? De exemplu, mi-am refăcut complet dantura. Multă lume zice: „A, a vrut să aibă şi ea zâmbet hollywoodian“. Da, am vrut, de ce nu? Dar multă lume nu ştie că eu aveam probleme ocluzale, paradontale, dinţii migraseră, aveam nişte plombe care trebuiau schimbate… Aveam probleme care s-ar fi agravat odată cu înaintarea în vârstă, iar medicul Ada Epistatu m-a convins cât de importantă e o dantură sănătoasă.

Lumea o să zică: „Bine, dantura e una, estetica e alta“. Ce-ai mai avea curajul să-ţi faci?

Uite, tot la Istanbul, mi-am făcut acum o terapie minim invazivă, care se numeşte Spider Web. Odată cu înaintarea în vârstă, pielea noastră nu mai produce atâta colagen, anumite celule care regenerează tenul încetinesc sau adorm, dar nu mor niciodată. Şi atunci trebuie trezite din somn cu cocktailuri de vitamine, cu acid hialuronic, cu colagen. Şi, în loc de operaţii estetice, există terapii de genul Spider Web sau terapiei Vampir, fillerelor cu hialuronic ori cu colagen. Acum, tehnologia în domeniul estetic e atât de avansată şi progresează în fiecare zi, încât îţi permite să înaintezi în vârstă cu capul sus şi, când te uiţi în oglindă, să te simţi bine, pentru că asta este un boost de self-esteem.

Până la ce vârstă te vezi pozând în costum de baie?

Pot să pozez şi la 80 de ani, care e problema? Nu vreau să-mi fie ruşine cu corpul meu şi niciodată n-o să abdic de la a lupta cu efectele vârstei asupra corpului. Cu cât tehnologia va avansa în domeniul frumuseţii, cu atât mai mult timpul va sta în loc pentru noi.

Interviul integral poate fi găsit în revista OK! Magazine.