Interviu

EXCLUSIV “La NY e nebunie mare!” Catrinel Sandu, despre ce se întâmplă în America, ţara cu cele mai multe cazuri COVID-19, şi cum şi-a schimbat ea viaţa

EXCLUSIV “La NY e nebunie mare!” Catrinel Sandu, despre ce se întâmplă în America, ţara cu cele mai multe cazuri COVID-19, şi cum şi-a schimbat ea viaţa

Statele Unite au depăşit Italia şi China la numărul de contaminări coronavirus şi situaţia se înrăutăţeşte pe zi ce trece. Am vorbit cu Catrinel Sandu, stabilită în Florida, despre ce se întâmplă acum în SUA, dar şi despre cum s-a schimbat viaţa ei şi a familiei ei din cauza pandemiei.

Suntem acasă de două săptămâni

Cum te simţi în plină pandemie, care e situaţia la voi, în Florida?

Catrinel Sandu: Aici totul este încă destul de relaxat. Suntem acasă de două săptămâni, am ieşit doar de nevoie la cumpărături, dar şi acolo cel mai mult a ieşit soţul meu, Steve. Sunt îngrijorată, o am pe mama aici cu noi, care are 70 de ani şi suntem foarte atenţi mai ales pentru ea. Respectăm regulile de igienă – spălat pe mâini, dezinfectat, tot.

Ce măsuri s-au luat la voi, câte cazuri aveţi?

La noi s-au închis şcolile, plajele, mall-urile, saloanele, restaurantele şi magazinele care nu sunt alimentare. Restaurantele sunt deschise doar pentru livrat acasă. În Florida au crescut cazurile în ultima perioadă. Aici, în oraşul nostru Sarasota, sunt, la ora actuală, 26 de cazuri de coronavirus... Şi aici au crescut, dar nu avem încă stare de urgenţă.

Catrinel şi soţul Steve Schroeter

Dar e lumea panicată acolo de ce se poate întâmpla sau iese pe străzi liniştită, se plimbă?

Lumea nu este panicată, dar păstrează distanţa, oamenii stau în casă şi ies doar la nevoie, ca să facă cumpărături şi să scoată caţelul sau să meargă la medic. Şi noi iesim cu căţelul nostru în fiecare zi prin cartier şi cu Bicicleta, dar nu mai mult de 10 sau 15 minute şi doar în cartier. Dar vecinii păstrează distanţa tot timpul.

Cum vi s-a schimbat vouă viaţa acum?

Ne-a afectat viaţa socială, pentru că stăm în casă, eu lucrez de acasă. De luni am început toate orele on line la şcoala mea (lucrez la o şcoala de artă - MSA Manette School For de Arts). Sunt profesor de dans cu normă întreagă, am 7 clase, în total 150 de studenţi.

Modifică Setările