Vedete

EXCLUSIV Nadine şi fiul ei merg amândoi la şcoală: "Noah ştie că şi eu sunt elevă, ca şi el"

EXCLUSIV Nadine şi fiul ei merg amândoi la şcoală: "Noah ştie că şi eu sunt elevă, ca şi el" camera-retro icon Vezi galeria 2 poze

Dacă cel mic merge la şcoala generală, celebra lui mamă tocmai îşi termină liceul. Uite ce spune vedeta despre această situaţie inedită.

Invitaţi de Virgil Ianţu să participe la ediţia specială de Crăciun a emisiunii "Câştigă România!", de la TVR, Nadine şi fiul său, Noah (8), vor arăta publicului şi latura lor... studioasă. Iată ce spune vedeta, care s-a reîntors anul trecut pe băncile liceului, despre ce înseamnă, la momentul acesta, şcoala pentru ea şi băieţelul ei.

Fiind vorba de un concurs de cultură generală, ai avut emoţii pentru Noah? În ce clasă este şi cum se descurcă la şcoală fiul tău?
Nu am avut emoţii pentru că înţeleg că este vorba despre un show de televiziune, aşadar publicul vrea să fie amuzat, nicidecum să i se dea lecţii reale de cultură generală de la un pui de om de 8 ani... Am  vrut să fie natural, să se distreze. Are 8 ani, este în clasa a II-a şi se descurcă bine la şcoală. Noi nu suntem părinţii care să ne dorim  note de 10, olimpiade sau coroniţe, vrem pentru el să înveţe mânat de curiozitatea de a descoperi lumea şi felul în care funcţionează. Nu vrem să îşi dorească să impresioneze cu notele lui şi, cel mai important, nu vrem să-i fie teamă de şcoală, de teste, de profesori şi nu vrem să deteste procesul de studiu. De aceea, la şcoală este un copil cu rezultate normale, iar noi suntem în al nouălea cer de bucurie şi mândrie. 

De un an, ai reînceput studiile liceale. Cum a primit fiul tău vestea. Faptul că te vede şi pe tine învăţând îl face să fie mai conştiincios?
Iubesc procesul de studiu. Îmi ador cărţile, caietele, temele şi momentele când stau la birou cu orele pentru a învaţă. Deseori mă întreabă de ce îmi place să învăţ, iar atunci profit de oportunitate pentru a-i spune cât de fascinantă este lumea/omenirea/viaţa pe această planetă şi etc. pentru a cultivă în el aceeaşi curiozitate faţă de tot ce ne înconjoară. Nu înţelege ce înseamnă liceu, dar înţelege că sunt şi eu elevă, ca şi el. I se pare normal deja, deoarece în familia noastră credem că educaţia trebuie să fie pe tot parcursul vieţii. Credem că niciodată nu avem voie să ne oprim din învăţat. Întâmplător acum învăţ etapa liceului, însă voi continuă să învaţă atât timp cât mă voi bucură de capacităţile mele intelectuale. Sunt convinsă că la 80 de ani voi fi înscrisă la un curs de ceva ce tocmai s-a descoperit. De exemplu, acum fac un curs online de biologie evoluţionistă la o universitate din străinătate. De ce? Pentru că nu pot dormi noaptea de curiozitate. Vreau să îmi hrănesc pasiunile şi curiozităţile, pentru că doar aşa percep viaţa ca fiind una de calitate. Detest ignoranţa şi întunericul minţii. Acum câteva zile m-a strigăt Noah să mi spună că pe canalul tv History este „emisiunea noastră”, o emisiune despre migraţia popoarelor şi evoluţia lor genetică. Era fascinat de cum funcţionează ADN ul de la o generaţie la altă. Iar această curiozitate a fost cultivată de mine. Puteam să-i cultiv dorinţa pentru modă, haine sau alte prostii, însă în mod conştient am cultivat ceva ce sigur îl va duce la o evoluţie intelectuală. 

Cum a fost să te afli în studiourile TVR la mai mult de 20 de ani de la "Şcoala Vedetelor"?
Pentru mine, TVR înseamnă piatra de temelie a vieţii mele. Nu doar a vieţii mele profesionale, ci a vieţii mele, per total. Titus Munteanu mi-a dat o şansă pe care puţini oameni cu istoricul meu o primesc. Am fost o adolescentă dificilă, departe de standardele lui Titus Munteanu, şi cu toate acestea a investit în mine, m-a valorizat şi m-a ajutat să îmi schimb condiţia. Holurile TVR-ului, cabinele, cabina de machiaj, studiorile sunt coconul bucuriilor mele. Am fost foarte emoţionată să fiu acolo cu fiul meu. Eram un copil când am început să lucrez la TVR, iar acum, venind cu copilul meu, am simţit că s-a închis cercul. Am plâns când păşeam pe hol cu Noah de mână. I-am făcut poze la fiecare cabină în parte. Am fost copleşită de nostalgie. Multe amintiri frumoase, pe care însă nu am ştiut să le apreciez la momentul potrivit. Fiind acolo mi s-a făcut dor de colegii mei de la Şcoala Vedetelor. De fiecare în parte. Ei sunt unul dintre cele mai frumoase cadouri pe care le am primit de la viaţă. Am să-i port în suflet pentru totdeauna.

Pe Nadine şi pe Noah, dar şi pe Monica Davidescu şi fiica sa, Dora, şi pe Carmen Trandafir, împreună cu fiica sa, Ana, îi puteţi vedea pe 24 decembrie, începând cu ora 20.00, la „Câştigă România!”, pe TVR2.

 
Modifică Setările