Interviu

Exclusiv! Oana Mareş & Dragoş Săbăreanu „În fiecare an avem planuri de nuntă!“

Exclusiv! Oana Mareş & Dragoş Săbăreanu „În fiecare an avem planuri de nuntă!“ camera-retro icon Vezi galeria 6 poze

Vedeta TV cu cei mai electrizanţi ochi albaştri ne-a invitat s-o cunoaştem în spaţiul ei personal şi-n mijlocul familiei, acolo unde s-a „refugiat“ în lunga ei pauză de micul ecran.

A fost o alegere voită şi cu sens în acea perioadă, prilejuită de naşterea lui Nicolai (7), la fel cum s-a întâmplat şi cu decizia ei de-a reveni în televiziune, ca gazdă a emisiunii OanApp, difuzată pe TVR2. Vizitând-o acasă, într-un apartament mobilat şi decorat foarte cool, chiar de către soţul ei, Dragoş, am înţeles cel mai bine dinamica acestei familii tinere şi frumoase. Oana şi Dragoş, o moldoveancă şi un oltean din... Berceni, au pozat în cuplul perfect doar pentru shootingul care însoţeşte acest material. În rest, sinceritatea a fost cuvântul de ordine în toată discuţia noastră.

OK! Pentru că vă vizităm acasă, să începem cu o întrebarea firească: de cât timp locuiţi aici?

Oana Mareş Ne-am mutat aici când avea Nicolai o lună, în urmă cu şapte ani. Apartamentul era complet gol. Noi ne-am ocupat de amenajări, de la A la Z. Dragoş este designer de obiect şi producător de mobilier. Avem împreună o firmă în domeniu, de producţie de mobilă şi design interior. Tot ce ai nevoie ca să-ţi mobilezi casa şi magazinul, cu alte cuvinte.

Se pricepe Oana la PR! Cumva, în cuplul vostru, tu, Dragoş, eşti cu talentul, Oana cu vorbele.

Oana Nu, eu sunt şi mai talentată! Glumesc, e drept că talentul şi creativitatea îi aparţin lui Dragoş, iar eu mă ocup de tot ce înseamnă comunicare, dezvoltarea diviziei de mobilier pentru copii etc. Lucrăm împreună şi ne ajutăm unul pe altul, fiecare aducând câte ceva din domeniul lui de activitate.

Ce te-a făcut să te întorci în TV după o pauză destul de lungă?

Plăcerea de a face televiziune nu poate fi estompată de trecerea timpului sau de faptul că ţi-ai găsit şi o altă pasiune. Pur şi simplu se iveşte o ocazie care te provoacă şi pe care n-o poţi refuza. Am simţit că este momentul să mă întorc în televiziune. Şi pe mine m-a provocat, în primul rând, postul la care mi s-a făcut oferta. Eu mi-am dorit dintotdeauna să lucrez în TVR. Am dat o probă acolo la 19 ani şi am rămas cu un feeling special pentru televiziunea asta. Este televiziunea cu care eu am crescut. Pentru mine este un vis să lucrez acolo.

Nu mulţi români au aceleaşi cuvinte de laudă pentru instituţia asta publică. Nu te deranjează preconcepţiile legate de postul la care lucrezi?

Orice post de televiziune poate fi judecat pe principiul ăsta: că e politic, că e financiar. Treaba mea de realizator de televizune este să fac un proiect, să cred în el şi să îl livrez publicului, neţinând cont de alte lucruri care pe mine nu mă implică. Dacă aş fi fost manager de televiziune, poate că m-ar interesa şi alte aspecte.

Că ai adus vorba despre politică: tu şi Dragoş aveţi discuţii de genul ăsta în casă? Şi dacă da, sunteţi pe aceeaşi lungime de undă?

Oana Asta îmi place cel mai mult la relaţia noastră: noi nu ne plictisim. Chiar dacă discutăm în contradictoriu. Dar vorbim foarte mult, ne ţinem loc şi de prieteni. Nu vreau să transmit că suntem o familie ideală, că suntem perfecţi. Suntem absolut normali, avem zile când ne certăm, când nu ne suportăm, dar şi zile când suntem în armonie.

Tu, Dragoş cum te-ai adaptat la statutul de vedetă TV al Oanei? Te-a deranjat sau, dimpotrivă, te-a impresionat celebritatea ei?

Dragoş Nu m-a deranjat, chiar am crezut că este o glumă, la început. Ne-a făcut cunoştinţă prietenul nostru comun, Mihai Bobonete. Un Mihai care speră, în fiecare an, să ne cunune.

Oana Mihai mi-a spus că are un prieten care doreşte să mă cunoască şi m-a rugat să-i fac o surpriză şi să-i spun şi eu ceva de genul: “De când voiam să te-ntâlnesc!”. Aşa că, atunci când am făcut cunoştinţă, undeva într-un club, chiar aşa i-am spus lui Dragoş. Şi aşa s-a legat totul între noi.

Dragoş, cum te-a lăsat această replică?

M-am înroşit, îţi dai seama. Am văzut-o intrând în acel club şi l-am întrebat pe un amic: “Ea nu e Oana Mareş?”. „Ba da, o ştie Bobo, vrei să ţi-o prezinte?“. Şi asta a fost tot.

Să-nţeleg că, apoi, lucrurile au evoluat rapid?

Oana Da, foarte rapid. Peste o lună ne-am mutat, deja, împreună. Mă aflam, atunci, în plin divorţ şi a fost un pic cam greu pentru mine. În plus, presa căuta scandal... Dar au trecut aceste lucruri. După un an şi jumătate de relaţie, a venit pe lume Nicolai. A fost un copil dorit. Eu n-am crezut că pot avea copii, avusesem nişte dezamăgiri înainte. Curios este că, înainte să rămân însărcinată, am ştiut c-o să am un băiat şi c-o să-l cheme Nicolai. Şi ştiu c-o să mai am o fată, pe care o s-o cheme Alexandrina. Nu ştiu când o să se întâmple, dar ştiu că aşa o să fie.

Dragoş, ştiu că tu mai ai un copil din prima căsătorie.

Da, am o fiică, Anastasia, are 14 ani. Se înţelege foarte bine cu Nicolai. Sunt fraţi, până la urmă.

Oana Când se întâlneşte cu Nicolai, Anastasia uită, cumva, că este o mică adolescentă şi se joacă cu el de parcă ar avea vârsta lui.

Tu şi Dragoş aveţi şi hobby-uri comune? Văd că Dragoş nu se dezlipeşte de motocicleta lui...

Oana Nu pot să zic că şi eu ard pentru asta, că mă trezesc dimineaţa şi zic: „Wow, ce-aş merge cu motocicleta!“. Pentru noi, fetele, e mai greu. Dar îmi place să împărtăşesc cu el această experienţă.

Dragoş Am trei pasiuni mari şi late, niciuna care s-o încânte pe parteneră: fotbalul, motocicleta şi pescuitul. Călătoriile sunt pasiunea noastră comună.

Ce fel de părinţi sunteţi pentru Nicolai? Genul care nu-l lasă nicio clipă nesupravegheat sau genul mai relaxat? În plus, aveţi bonă?

Oana Nu avem bonă. Am încercat, dar povestea a ţinut doar trei luni de zile. Ne-a mai ajutat mama lui Dragoş. În rest, eu am stat cu el acasă, timp de şapte ani. Mi-am dorit atât de mult să am un copil şi să mă ocup de el, să-l cresc frumos, încât nu cred că putea cineva să mă suplinească. Şi acum se văd roadele. Se vede că avem o relaţie solidă şi frumoasă. M-a bucurat că Dragoş mi-a oferit cadrul perfect pentru a face asta.

Nu ţi-a fost, totuşi, greu? Sunt unele mame care-abia aşteaptă să se întoarcă la muncă, pentru a ieşit din rutina asta, casă-copil.

Oana Eu nu mi-am făcut un plan. Am făcut doar ce-am simţit. Norocul meu cel mare este că Dragoş mi-a oferit această libertate: de a face ce simt şi ce-mi doresc. Dacă am avut chef să mă implic în afacerea cu mobilă sau să mă ocup de proiectele mele, am făcut asta. Dacă am vrut să stau doar acasă cu copilul, la fel.

Acum, Nicolai merge la şcoală.

Oana Da, la o şcoală de stat, lângă serviciul meu. La Jean Monet. Când i-am ales şcoala, eram deja în negocieri cu TVR-ul şi ştiam că voi lucra acolo.

Nicolai, cum e la şcoală? Îţi place vreo activitate anume?

Nicolai Da, ora de AVAP.

Oana AVAP e un fel de Lucru Manual de pe vremea noastră. Denumirea completă este Arte vizuale şi abilităţi practice.

Să recapitulăm! Planuri de nuntă aveţi sau nu?

Oana În fiecare an avem. Dar nu ne iese (râde).

Dragoş Avem şi păreri diferite despre asta, pentru că eu vreau o nuntă în patru, doar noi şi naşii, adică Bobo şi Cătălina.

Iar tu, Oana, vrei o petrecere mare?

Oana Nici eu nu vreau o nuntă mare, din contră. Vreau o nuntă care să fie altfel prin tematica ei. Deocamdată, avem un business plan care implică o locaţie anume şi, dacă ne reuşeşte, atunci am putea face şi nunta noastră acolo.

Dragoş Aşadar, nu ne luăm că ne place, ne luăm că avem unde să ne luăm! (râde) Eu nu înţeleg rostul nunţilor. Măcar dacă s-ar face la ora 14, să stăm la masă, să mâncăm o ciorbă, să bem o palincă… Aia e nunta pentru mine: să ne adunăm cum suntem acum şi să stăm la masă. Eu m-am săturat de obligaţia de a mă prezenta şi, după patru ore, să mă plictisesc şi să plec. Botezul lui Nicolai a fost în subsolul unui club, s-a cântat numai rock şi folk, atmosfera a fost întreţinută de truba Tribut, cu Damigeană, actualul vocal de la Iris. Au fost 80 de invitaţi şi aceştia doar prieteni foarte apropiaţi.

Ok. Anul viitor vorbim de nuntă?

Oana Da. Cu timpul stăm prost. Cu intenţiile, însă, stăm bine. (râde)

Foto: Sorin Stana