OK! TV Online

EXCLUSIV Oana Roman: "Am primit propuneri să intru în politică"

EXCLUSIV Oana Roman: "Am primit propuneri să intru în politică" camera-retro icon Vezi galeria 5 poze

Fiica lui Petre Roman trece printr-o perioadă de schimbări majore, despre care ne-a vorbit la "E OK să fii vedetă?".

Invitată de Dana Săvuică la OK!TV, cea mai dezinvoltă prezenţă din showbizul românesc a vorbit cu sinceritate despre noutăţile din viaţa sa, făcând totodată referire la background-ul său şi la oportunităţile pe care le-a avut de-a lungul timpului.

Ca fiică a fostului premier Petre Roman, Oana Roman adeseori a fost întrebată de ce nu a ales să meargă pe drumul deschis de tatăl său în politica românească şi să se folosească de relaţiile lui.

"Eu nu mi-am dorit să fac politică niciodată. Nu-s bună, pentru că nu-s diplomată deloc, eu spun ce gândesc şi nu ar fi fost un avantaj pentru mine", recunoaşte Oana Roman. "Am primit propuneri pe care le-am refuzat. Nici măcar nu m-am dus să lucrez la stat. Eu aş fi putut fi, de exemplu, un excelent consilier de comunicare în orice minister sau la o primărie din Bucureşti sau în orice structură de genul ăsta. Aş fi fost un foarte bun funcţionar în Ministerul de Externe, având în vedere că vorbesc atâtea limbi străine şi că mi-am făcut toate studiile şi specializările în străinătate. N-am făcut asta. Cred că dacă m-aş fi înscris la un concurs la Externe, nu l-aş fi luat. Chiar dacă aş fi trecut examenul, sunt convinsă că oamenii ăia nu m-ar fi lăsat să lucrez acolo, pentru că mulţi ştiu că eu sunt extrem de scrupuloasă şi dacă aş vedea orice lucru în neregulă l-aş scoate la suprafaţă şi ei ştiu că le-ar fi viaţa grea cu mine."

Tocmai de aceea, Oana Roman spune că e mai bine că "am lucrat numai în privat, n-am avut contracte cu statul, nu am luat un leu de la stat în viaţa mea, în afară de alocaţia Isabelei - nici măcar indemnizaţie de creşterea copilului n-am luat. Deci sunt foarte clean din acest punct de vedere, nu datorez nimic statului român."

"A trebuit să-mi creez un drum care să fie independent de al tatălui meu şi să devin eu cineva prin mine însămi. A fost o muncă de mulţi ani, în care m-am dus la studii, am învăţat, mi-am făcut specializări, am venit acasă, nimeni nu mă băga în seamă pentru că ziceau că sunt fata lu' tata şi că m-a trimis el cu pile la şcoală, săracii, neînţelegând în mintea lor îngustă că într-o şcoală de nivelul celei pe care am făcut-o eu acest lucru nu există! Şi, încet-încet, în timp mi-am creat o relaţie cu cei din presă - care întâi m-au călcat în picioare ani şi ani şi ani întregi! Eu puteam să plec, pentru că mi-am făcut şi studiile şi specializările în străinătate. N-am rămas acolo pentru că tata mi-a băgat în cap că România este ţara noastră şi că trebuie să construim împreună, dar şi pentru că, dacă aş fi rămas în străinătate, singura mea şansă ca să reuşesc ar fi fost să lucrez în sistem, să fiu într-o multinaţională sau într-o mare agenţie - lucru pe care eu nu mi l-am dorit niciodată, pentru că e un soi de sclavagism practic şi nu ai niciun fel de libertate. Eu mi-am dorit să fiu un om liber. Stagiul de final de facultate pentru masterat l-am făcut la France Telecom, aş fi putut să rămân acolo fără probleme, dar nu mi-am dorit. Ştiam că această libertate pe care mi-o doresc nu putea s-o am decât aici. De-asta am hotărât să răman în România."

Referitor la mama sa, Mioara Roman, fostă jurnalistă şi profesoară de limba arabă, Oana Roman spune că "M-am dus de multe ori să-i spun că m-a crescut "greşit" şi să-i reproşez că poate nu m-au apărat destul şi că m-au lăsat singură să mă lupt cu gloata asta de crocodili care s-au tot aruncat asupra asta. Aşa a fost şi educaţia pe care au primit-o ei. Eu i-am condamnat cumva, dar apoi am înţeles că asta e tradiţia în familia noastră. Noi avem o tradiţie, de ambele părţi, de multe generaţii cu oameni care au realizat lucruri spectaculoase - mama a avut un tată care a fost ambasador timp de 35 de ani şi care nu şi-a luat copiii cu el la post! Practic, mama şi cu sora ei au crescut la internat şi a trebuit să se descurce singure. Şi, pentru că aşa au fost crescute, tot aşa au considerat că trebuie să ne crească şi pe noi - să avem educaţie şi studii cum trebuie, dar atât. Iar eu am învăţat că trebuie să fiu puternică, că trebuie să mă descurc, să ies din orice situaţie pe creierul meu, pe spatele meu şi pe munca mea."

Acum, de când Mioara Roman a avut unele probleme de sănătate, Oana Roman a decis să o ia să locuiască împreună într-o casă nouă.

"Ea nu şi-ar fi dorit să se întâmple asta, în sensul că ea şi-ar fi dorit să aibă locul ei, rostul ei ş.a.m.d. Pentru ea nu este simplu deloc. Având în vedere cine a fost ea şi ce viaţă a avut, să ajungă să fie în grija mea, cumva, nu este cel mai confortabil lucru din lume. Dar aşa a fost să fie, n-a fost altă soluţie. Şi, până la urmă, cred că pentru ea la un moment dat oricum ar fi fost greu să mai stea singură, pentru că începe să aibă o vârstă. Se apropie de 80 de ani, totuşi."

"Faptul că stă cu noi este un lucru bun atât pentru ea, cât şi pentru Isabela, de exemplu, care poate să înveţe lucruri de la ea - în momentul în care se va obişnui cu ideea că mama stă cu noi pe termen lung şi o să aibă răbdarea să stea să o asculte pe mama când îi explică nişte lucruri... Isabela este într-o perioadă un pic sensibilă, fost o schimbare şi pentru ea, că nu mai are camera ei acum, o vreme, deci a fost o perioadă de acomodare şi pentru noi, şi pentru mama. Ea încă nu s-a încheiat, va continua până în momentul în care ne vom muta în casa cea nouă şi abia atunci o să reuşim să ne acomodăm cât de cât. Sper ca până de Crăciun să fim acomodaţi din toate punctele de vedere."

Iată ce a mai povestit Oana Roman în emisiunea "E OK să fii vedetă?":