Filme

EXCLUSIV PENTRU OK! Matt Damon: „Rolul din «Green Zone» mi-a forţat limitele!”

EXCLUSIV PENTRU OK! Matt Damon: „Rolul din «Green Zone» mi-a forţat limitele!”

Seria „Bourne” şi „Zborul United 93” l-au consacrat drept unul dintre cei mai versatili protagonişti ai peliculelor de acţiune. Într-un interviu pentru OKmagazine.ro, Matt ne-a vorbit despre provocările pe care le-a întâmpinat la filmările „Green Zone”, pe care le-ar putea, eventual, surclasa doar rolul său de proaspăt tătic.

„Green Zone” este cel de-al patrulea film în care tandemul Matt Damon – Peter Greengrass a funcţionat ca uns. Asta dovedeşte că, la Hollywood, dragostea dintre actori şi regizori durează mai mult de trei pelicule. În „Green Zone”, Matt îl interpretează pe subofiţerul Roy Miller, care demască o întreagă conspiraţie guvernamentală orchestrată din SUA şi având drept obiect noul tărâm american, Irakul lui 2003, eliberat din ghearele lui Sadam Hussein. Despre eterna teorie a conspiraţiei, nevoia de politizare a subiectelor de film concepute în Oraşul Îngerilor ori solicitările unui alt tur de forţă actoricesc, în contextul în care acasă îl aşteaptă micuţa Stella Zavala, am aflat direct de la talentatul domn Damon.

OK! Cum l-ai descrie pe Roy Miller, personajul tău din „Green Zone”?
Matt Damon Roy e un soldat bun şi un bărbat cu mult bun simţ. Scopul lui, acela de-a detecta toate armele de distrugere în masă din Irak, se dovedeşte a fi doar vârful aisbergului. La un moment dat, pe fondul descoperirilor sale, ajunge să se întrebe: „Ce s-a întâmplat?”.

Roy este inspirat de un personaj real.
Da, numele soldatului în cauză este Monty Gonzalez. Monty era pregătit pentru descoperirea acestor arme şi mi-a spus că şi-a dorit să fie primul care avea să le prezinte la CNN.

Tu şi regizorul Peter Greengrass vă ştiţi de mult. Ce surprize ţi-a rezervat la filmări, de data asta?
Pentru „Bloody Sunday” şi „Zborul United 93”, Peter a gândit multe scene 3D şi improvizaţii de 30 ori 60 de minute. Mă aşteptam să fie şi astfel de secvenţe în „Green Zone”, dar mărturisesc că Peter mi-a dat ocazia să mă desfăşor în prim-plan după pofta inimii.

Cât de mult te-a solicitat fizic prestaţia din „Green Zone”?
Destul de mult, dar a fost OK. Plus că m-am bucurat ca un copil că am putut să port echipament militar, poate că, într-o mare măsură, şi în cinstea miilor de soldaţi americani care au luptat în Irak. Rolul acesta chiar mi-a forţat limitele!

„Green Zone” este distribuit de Odeon pe suport DVD şi Blu-Ray, la preţul de 55 de lei, respectiv 110 lei.